Mit csináltok, ha nagyon mérgesek vagytok a gyerekre?
23 hónapos a fiam, de egyszerűen nem tudok rá mérges lenni. Akármi rosszat csinál, rászólok, ő elvigyorogja magát, én meg elolvadok, és elkezdek nevetni.
Ha valami olyat csinál, amivel veszélybe sodorja magát, akkor erélyesen rászólok, elhozom onnan, ha visszamegy és fojtatja, akkor megint elmondom, hogy nem szabad és megint elhozom. Most kezdi, hogy ha nem tetszik neki, akkor leül a földre, bár nem sír (még), csak nyöszörög, nála ez a hiszti. Akkor otthagyom, pár másodperc múlva jön utánam, hogy ANYA, és borul a nyakamba.
A kiabálás tényleg nem túl jó megoldás, mert csak megijed a gyerek, de nem igazán érti, hogy miért is kiabálsz vele. Inkább azt kellene megoldani, hogy ne légy mérges rá. Mit tud csinálni egy ilyen kisember, amiért ennyire mérges leszel rá?
de irigylem az első válaszolót, persze jó értelemben.
én fiam igazi rosszaság :) persze ilyennek imádom, ő nagyon akaratos, 6 hónapos korában kezdte, akkor már gyorsabban mászott mint én sétáltam és azóta bizony harcol azért amit szeretne :) na meg hisztis kicsit de ezt még időben el tudom csípni és kezelni is sikerül általában.
vannak hülye dolgai, akkor kiabálok. ő ezt tudja jól, nem ijed meg, nem sír, egyszerűen megérti, hogy tilosban jár és be kell fejezni. nem ütném meg, a kiabálás nekem jó megoldás.
persze nem úgy kell elképzelni, hogy kikelve magamból ordibálok, tök tudatosan csinálom, összeszedem minden erőmet mert egyébként egy nagyon halk hangú ember vagyok, nem könnyű :)
olyankor van ez mikor a tűzhellyel szeretne játszani (imád főzöcskézni), az ablakpárkányba felmászik, hogy nézze a tájat :S felsétál a padlásfeljárón, vagy bemegy a kamrába (ott tartunk minden veszélyes dolgot, zárjuk is csak ha pakolászok...) vagy valami számára veszélyes dolgot készül tenni. meg ha kiidegel, néha szokta, direkt sorba csinálja a tiltott dolgokat, röhög közben ezerrel, akkor elkiabálom magam, hogy ebből elég most bemész a szobádba mielőtt a fenekedre csapok. és vigyorogva bemegy, felmászik az ágyra és elégedetten ugrál rajta :D
21 hónapos
bocs ha hosszú lettem :S
Na, gratulálok mindenkinek, aki lepontozta az első válaszolót. Bezzeg egy múltkori kérdésnél az "Én elfenekelem a lányomat, ha bepisil" - válaszoló kapta a pontokat rendesen...
Én sem vagyok soha mérges a másfél éves kisfiamra. Volt már, hogy rákiabáltam, de az is az ijedtség miatt volt, mert felmászott az asztalra. Nem üvöltök, nem ütök. Tartsatok miatta nyugodtan szar anyának.
Néha mondom neki, hogy anya most nagyon mérges, de nem érzem úgy. És nincs is vele különösebb probléma.
2,5 éves. Az utóbbi hónapban eljár a kezem, rácsapok a fenekére, vagy a kezére, mikor 8x elmagyarázom neki hogy a falra bútorra ne rajzoljon, csak a papírra, és ne egye a krétát! Az utcán fogja a kezem, ne szaladjon előre ne menjen le a járdáról! Ne nézze közelről a tv-t, és segítsen elpakolni a játékokat! Nem hallgat rám, próbálom a sarokba állítást, de nem
marad ott. Nem figyelek a hisztijére, de mikor fél órát várok hogy jöjjön fel a lépcsőn az emeletre, és nem jö, elfogy a türelmem. Besokaltam, örülök hogy mehet bölcsibe az ősszel, nem vagyok már elég türelmes, elegem
lett hogy nem
pakol össze csak szét, elszaladgál az utcán stb. A szép szó nem hat, a kiabálás sem, de mondjuk ez a kezére fenekére ütök se nagyon, de már nem tudom mitévő legyek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!