IgA-hiányos a kislányom. Van valakinek erről tapasztalata?
Iga 0,06
IgG 2,09
Semmi baja, néha nátha, de azt mondta orvos barátnőm, hogy ez nem betegség, nyugodtan kijelenthetem sosem volt még beteg. Immunológusnál sem jártunk, soha. A ROTA semmi tünetet nem okozott, a Calicitől pont 4-szer hányt és annyi volt.
Én egyébként a pro és prebiotikumban hiszek, ő azt kapja szinte folyamatosan. És előtte azért szinte folyamatosan volt vmi felsőlégúti megbetegedése, de az sem súlyos, csak enyhe köhögés, orrfolyás, de azóta az is megszűnt.
Mi is most kezdtünk el egy ilyen kúrát Protexin restore a neve.
Hihetetlen, hogy nem volt még beteg.
Most lactoprotectet adtam neki. Ebben van pre és probiotikum is,
A probiotikumok, azok a hasznos baktériumok, amik képesek bármilyen baktérium, vírus kiirtására is akár, fertőzés esetén. És ezek bacik prebiotikummal táplálkoznak, amik olyan dolgok, amik a szervezet számára emészthetetlenek csak ezek a bacik tudják őket szabályosan felzabálni, ha hozzájutnak!. De oda kell figyelni, mert pont ezek a tápanyagok hiányoznak általában és ezek hiányában ezek a bacik nem tudnak elszaporodni. probiotikumot hiába adsz neki, ha aztán éhen halnak ezek a bacik.
Ezek a rostok, korpa, inulin.
Rostok: gyümölcsből, teljes kiörlésű dolgokból
Korpa: mindenbe teszek korpát, ami lisztből készül. Palacsinta, nokedli, tészta, kenyér, sütemény, még a tejbedarába, zabkásába, köleskásába is. Zabkorpa mondjuk kicsit drágább, de fehér, észrevehetetlen a kajában. Búzakorpa talán 200 forint, de az barna és ha sokat raksz, érezni lehet a kajában.
Inulin: csicsókában van. Terem a kertünkben, gyakorlatilag kiirthatatlan gyomnövény, általában pockok távoltartására ültetik. Viszont sajnos nem tárolható, nem szállítható, csak felszedhető a kertből- ezért boltban nem kapható. Én reszelek gyümölcsökhöz, salátákhoz. Fura íze van és amúgy meg nem ennénk. DE nagyon hasznos.
Plusz mindenből (joghurt, gabonapehely...)csak olyat veszek, ami probiotikummal dúsított.
Egyébként a másik gyermekem kezelőorvosa, azt mondta, hülye a gyerekorvos, mert rég gondozásba kellene lennie és immunpótlást kapnia. És aztán megrántotta a vállát, hogy mondjuk a klinikum, tehát, hogy sosem volt beteg, felülír minden orvosi protokollt.
Azt mondták nagyon beteges lesz, maximális higiénia kell és hányás-hasmenés folyamatosan. És ha egyszer beteg lesz, hetekig elhúzódik. És kb a Calici úgy nézett ki, mi felnőttek, az idősebb gyerekem szó szerint a fejünket nem tudtuk megemelni 3 napig, hánytunk és ahogy a férjem megfogalmazta, megtudtuk, milyen ha a fenekünkön pisilünk. Ő 3 órakor kezdett hányni, 5-ig hányt félóránként és ennyi volt a fertőzés nála. És ugrált a fejünk tetején, ahogy döglöttünk egy kupacban.
Ja és szopja az ujját, jó szólok neki, de nagyon sokszor már a szájában van a keze, játszóterezés, homokozás után is. És semmi baja.
Egyébként valóban javulnak az eredményei, biztos, hogy el fogja nőni. Most 2 évesen még a közelében sincs a határnak, de emelkedtek a szintek.
Köszi a választ.
Ez nagyszerű ahogy csinálod.
Megpróbálok beszerezni korpát én is, de ez a csicsóka kemény dió lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!