Mit adjak a 28 hónapos fiamnak, hogy elmúljon a taknyolása?
Eddig is taknyolt kicsit,de tegnap délután már úgy hoztuk haza a bölcsiből,hogy iszonyatosan taknyos volt.Este alig aludt valamit.Szabályosan ömlik a takony az orrából 1 percenként hapcizik.
Mit tudnék neki adni?
Szívjuk ezerrel az orrát már amennyire hadja.
Köhög is mert folyik le a torkán a váladék.
Az ügyeletes doki azt mondta,hogy addig míg nem lázas semmit nem tud vele csinálni,feleslegesen visszük be.
Van itthon béres csepp meg c vitamin csepp.Echinacia homeó golyók vannak még.Azt adtam neki 5 szemet este.Ma is azt majd este kapja meg.
Szerintem hasonlóképpen kezeld, mint amikor a felnőtt van megfázva. Sok meleg citromos tea, esetleg kamilla tea,sok folyadék, könnyű étel, és sok alvás otthon. Esetleg orrcsepp. Két-három nap múlva már sokkal jobb lesz.
Ha van infra lámpád, kicsit ültesd oda, melegítsd az arcocskáját.
Ha víztiszta a váladék, ami az orrából jön, és a tüsszögés rohamszerűen tör rá, lehet, hogy allergiás. Megkezdődött a parlagfű szezon. Próbáld ki reagál-e antihisztaminra, ha igen, tényleg allergia. Az én gyerekem ennyi idősen napi fél Zyrtec tablettát kapott, de azóta biztos vannak már újabb szerek is.
Őszintén remélem, hogy nem allergiás szegényke, de ha mégis, kezeljétek, mert nagyon kellemetlen állapot. Sok fajta gyógyszer van, biztos találtok olyat, aminek nem jelentkezik mellékhatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!