Baj, ha egyáltalán nem beszél "idegenekkel" 3 és fél éves kislányom?
Hát ezt csak szakember tudná megmondani, hogy mekkora a "baj" és még talán most megtalálni a baj forrását, mint később meginni a levét. Ne hagyjátok annyiban, hogy ő ilyen, mert komoly gondot is okozhat később, bár ne legyen igazam. Egy vizsgálatot megér.
Csak egy példát tudok írni. Pedagógus végzettségem van. A gyakorlatom alatt találkoztam egy kislánnyal, aki nagyon értelmes volt, de egy árva kukkot sem szólt soha senkihez az anyukáján kívül. Szóban nem lehetett feleltetni. 2. osztályos volt, mikor kérvényezték, hogy speciális iskolába vigyék, mert így nem tud fejlődni, vagyis a tanító sem tudja, hogy mennyire fejlődik. Olvasást nem tudják felmérni pl.
Nekem van egy 4,5 éves ismerősöm, aki szintén nem beszél senkivel, csak az anyjával, apjával, nagymamájával, és slussz. Egész nap egy mukkot nem szól.
Ha itt vannak 3 órát nálunk, nem hallom a hangját sem, pedig próbálok beszélgetni vele (mi a jeled az oviban, mi volt a játszón, hogy van a kutyusod, stb), de csak bámul bele az arcomba és nem szólal meg.
Hogy őszinte legyek, engem ez eléggé zavar, mert születése óta ismerem.
Van egy majdnem 3 éves gyerekem, és ő vele sem hajlandó beszélgetni. A lányom a múltkor próbált vele kommunikálni, de a kislány csak bámult, ahogy szokott. Az én lányom ideges lett és rászólt: "mondjál már valamit!!!!!!!!!!" -- hát erre sem szólalt meg.
Az anyukája szerint ilyen zárkózott és kész, de nem csinál semmit.
De pl az anyák napi ünnepségen sem szólalt meg a kislány, pedig minden gyerek mondott verset az anyukájának.
Szerintem el kéne vinni szakemberhez, én ezt nem tartom normálisban.
Bár a te kislányod még csak 3,5, ő meg 4,5.
Szerintem nálatok várd meg, hogy milyen lesz az oviban, mert ha ott sem szól egy mukkot sem hónapok után sem, akkor érdemes megnézetni.
normálisban = normálisnak
boccs :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!