Milyen tejet adhatok a 9hónapos kislányomnak?
Pedig kénytelen leszel tápszert adni neki. Nagy tévedés, hogy kecsketejet már kaphat, mert azt sem kaphat. Nincs olyan tej, ami megfelelő lenne egy 9 hónapos babának. Hidd el, még mindig a tápszer a legjobb megoldás.
2009. ápr. 13. 11:06
Szia!
Vannak különböző babatejek, ezek tápszeralapúak, de nem kimondottan tápszerek. Esetleg adhatsz neki tejpépet felhígítva, vagy van a nestlének is híg tejpépe, amit üvegben árulnak. űesetleg ha van még tejed, akkor próbáld meg lefejni, és pohárból adni neki.
Egyébként szépen eszik minden ételt?
üdv. Csilla
2009. ápr. 13. 11:06
3/13 A kérdező kommentje:
Szerencsére minden ételt megeszik amit adok neki,azzal nincs gond.
Felforralva 2.8%-os tehéntejet adhatsz neki egészen nyugodtan, nem lesz tőle semmi baja. De ha nem akarod, akkor feles tejet is kaphat már. Nem ajánlják... erről az egészről annyit, hogy anyáink ugyan úgy tehéntejjel itattak és semmi bajunk nem lesz. Amiatt meg végképp ne izgulj, hogy laktóz intoleranciája vagy allergiája lesz, mivel ezek genetikailag kódolt dolgok, vagyis az a fogantatás pillanatában eldől hogy érzékeny lesz-e vagy sem.
2009. ápr. 13. 12:30
5/13 A kérdező kommentje:
Köszi!Adni fogok neki,igazad van!
3.: Legalább másnak ne ajánlgasd a hülyeségeidet. Mit gondolsz, miért van annyi allergiás, amennyi? Gondolkodni kellene néha!
Persze, nyugodtan adjál neki tehéntejet, aztán majd megköszöni 30 év múlva, amikor allergiás lesz mindenre, ekcémás lesz, rákja lesz, és a várható élettartama is jóval kevesebb lesz, mint az átlagnak.
Nem most fog rajta látszani, hogy nem neki való a tehéntej!!!!
2009. ápr. 13. 14:43
7/13 A kérdező kommentje:
Neked meg nem kell gúnyosan leugatni másokat,inkább ne is válaszolj,ha emberi módon nem tudsz kommunikálni,köszi!
Na ide figyelj. Az allergia az nem köszönhető se anyámnak, se apámnak se magamnak. Az genetika, nem pedig szerzett betegség. Keress fel egy allergológust vagy forgass több könyvet a kezedben, máris kicsit tájékozottabb leszel ezügyben.
2009. ápr. 13. 20:35
Hát én is a tápszert ajánlanám, vagy valamilyen babatejet legalább másfél éves koráig.
Az allergiáról annyit, hogyMi tápszeresek vagyunk. Figyi, hidd el ezek a tápszerek már nem azok a régi fajták amikkel annyi gond volt, nagy gonddal állítják elő, amit a tejekről nem lehet elmondani. Ne izgul, nem ártasz a babának ha pár hónapig azt adsz neki.
És ha van allergia van és kész, ha nincs nincs, ez tászertől független,genetika.
Ja, és nagyon "divatos", hogy mi minden okoz allergiát...hát szerintem nem kell rémizgetni a másikat.
2009. ápr. 14. 12:46
Én sem adnék neki tejet(11 hós)Sajnos a teheneket manapság minden sz*rral etetik,ráadásul antibiotikumokat is kapnak.Ezek pedig átmennek a tejbe...van babatej,meg tejpép,sztem azt add,ne tehéntejet(még).És való igaz,h egyre több az allergiás ember.Túl sok a környezeti ártalom,amit a szervezetünk már nem bír tolerálni.Ezt felesleges tetézni.Lehet,h durva volt,amit az egyik előttem válaszoló írt,de nem akart rosszat.A nagy fiam 17 éves lesz,de már akkor sem ajánlották,h 1 éves kor alatt tehéntejjel itassuk.
2009. ápr. 14. 15:00
Kapcsolódó kérdések: