Akik együtt laknak a nagyszülőkkel azok kapnak segítséget a gyermekfelügyeletben tőlük?
Egy telken van a szüleim háza és a miénk.
Jövőre ovis lesz a kislányom édesanyám ezt mondta napokban ,tudatosítva bennünk,hogy őrá ne számítsunk "Nem vagyok köteles segíteni a gyerekfelügyeletben,magatoknak vállaltátok a gyereket,nehogy azt gondoljátok,hogy majd én megszakadok a gyerekkel mikor ti pedig munka után flangálnátok valamerre" :-O...
Lehet,hogy manapság már másképp működik mint mikor én voltam gyerek,anyukám számíthatott a nagymamámra bármikor,ő pedig most azt mondta,hogy ne akarjam már őt kizsigerelni,inkább ne menjek dolgozni,mert ő nem segít,ha beteg lesz,vagy előbb hazaér az oviból mint a mi munkaidőnk lejárna.
Nem is gondoltunk ilyesmire,hogy ha beteg a kislányunk akkor neki kellene vigyzáznia rá,hanem esetleg arra,hogy ha nem tudunk elszabadulni a munkahelyről esetleg segítene.
A testvérem gyerekei egész nyáron anyuéknál nyaralnak,az én kislányomról pedig ezt mondja :-( .
Innen kezdve soha nem kérném meg, hogy vigyázzon a gyerekre. Tanuld meg egyedül megoldani, jobban jársz.
Nálunk dédi van, ő bármikor válallja őket. Anyósomék dolgoznak, de ha itthon vannak és megbeszéljük, ők is vállalják(a saját életük mellett, ami az első. pl nem mond le a vásárolni menésről, hogy a lányokra vigyázzon, de ha otthon van, vállalja)-
Anyám örömmel vállalná, de 250 kmre van tőlünk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!