Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jár a GYES, ha a 2 és fél...

Jár a GYES, ha a 2 és fél éves kislányom családi napaközibe jár?

Figyelt kérdés
2011. aug. 11. 09:23
 1/7 anonim ***** válasza:
A gyerek 3 éves koráig jár a gyes, akkor is, ha napközis.
2011. aug. 11. 09:53
 2/7 anonim ***** válasza:
a kettőnek az ég adta világon semmi köze egymáshoz. ha nem dolgozol heti 30 óránál többet, akkor jár a gyes.
2011. aug. 11. 13:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Én tegnap voltam benn az Államkincstárban, és az űrlapokon elolvastam az ide vágó részeket. Ha családi napközibe, állami vagy magánbölcsibe jár, nem jár a GYES. (A heti 30 órával kapcs: ha heti 30 óránál többet dolgozol, de a nagyszülő pl nyugdíjas, a nagyszülő igényelheti a GYESt, de csak akkor, ha a gyerek nem jár bölcsibe vagy családi napközibe.)
2011. aug. 11. 14:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Mondjuk lehet, hogy a "magánbölcsőde" kifejezés nem volt benn, de a "családi napközi" igen, erre emlékszem.

2011. aug. 11. 15:01
 5/7 anonim ***** válasza:
dolgozomami.hu szerint jár! Megkérdeztem az Államkincstárat is, ha megjön a válasz, írok!
2011. aug. 14. 12:50
 6/7 anonim ***** válasza:

MÁK honlapjáról:

Milyen adatok, tények megváltozását kell bejelenteni a GYES-t folyósító megyei igazgatóságnak?

Írásban, 15 napon belül az alábbiak tényeket, adatokat kell bejelenteni:

...

■ha a gyermeket napközbeni ellátást biztosító intézményben helyezik el, ide nem értve, ha a szülő részesül GYES-ben és 1 évesnél idősebb gyermekét helyezi el pl. bölcsődében, vagy ha a nagyszülő részesül GYES-ben és 3 évesnél idősebb gyermeket napi 7 órát meg nem haladóan helyezik el pl. óvodában,

...

2011. aug. 15. 12:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Telefonon is azt mondta a MÁK ügyfélszolgálat (452 2910), hogy a szülő a gyes mellett igénybe vehet nappali ellátást biztosító intézményt a gyermek számára. A fentebbi, ezzel ellentétes válasz adója bizonyára a nagyszülő jogosultsági feltételeivel kevert össze valamit.
2011. aug. 15. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!