Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jót teszek vele, ha gyerkőcöm...

Jót teszek vele, ha gyerkőcöm csak nagycsoportba jár?

Figyelt kérdés
Kisfiam mereven elzárkózik az ovitól.Jót teszek vele,ha sírva beszoktatom vagy maradjon velem és csak nagycsoportba menjen?Volt valaki így?Köszi
2008. márc. 4. 15:24
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Elvileg csak egy év óvoda kötelező az iskoláztatás előtt. Sok szülő van, aki addig otthon neveli a gyermekét, mert a gyereknek a szülő mellett a helye. Ha meg tudod oldani, hogy kapcsolatokat alakítson ki, legyen kivel játszania, legyenek barátai, akkor szerintem maradhat otthon, de ha nem találkozik/játszik más gyerekekkel, akkor a nagycsoportba mégnehezebb lesz beilleszkednie, mint pl most.
2008. márc. 4. 15:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem jobb neki, ha már kiscsoportban kezdi, a beszoktatás később nehezebb is lehet, mert jobban hozzászokik a helyzethez. Csak az első egy hét lesz nehéz, utána megszereti. De ne örülj, az iskolában ugyan ez lesz első nap. De azért szerintem fontos, hogy három-négy évesen közösséghez szokjon, meg ahhoz is, hogy ott ő is csak egy gyerek a sok közül, rá is pont azok a szabályok vonatkoznak, mint a többire. Ez azért hosszú idő ám. Így majd könnyebb lesz az iskola is. Másrészt az óvoda nagyon sokmindenben fejleszti a gyerekeket, nem csak nagycsoportban. Szeritem jobb, ha beíratod. Meg gondolom neked is van azért dolgod...
2008. márc. 4. 15:33
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Minden gyerek sirva megy az oviba, de kb egy hét után nagyrészt a szülönek szól aztán mikor a szülö már nincs ott úgy játszik mint ha elötte nem is hisztizett volna. a gyerekek nagy része szeret az oviban, még ha beszoktatás nehéz is.

volt olyan osztálytársam aki 18 évesen azért nem jött osztálykirándulásra mert annya nélkül még a suliig is nehéz volt neki elmennie. én tuti nem hagynám otthon, lehet elöbb is játszóházakba menni, ahol te is ott vagy de a gyerek másokkal játszik. nem szabad a gyereket elzárni az a jó ha minél több behatás éri,(nem túl negatív) de pl ha bhúznak neki egyett legalább megtanulja hogy kell magát megvédeni. tudni fogja kivel baratkozzon, mert már 3 évesen külömbséget tesznek egymás között és ha nem szimpi a gyerek akkor nem barátkoznak vele.

van olyan gyerek aki félnapos és a beszoktatás után azért visít hogy ott maradhason.

2008. márc. 4. 18:59
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Az én kislányom most kiscsoportos, és nagyon szereti soha nemmegyünk sírva. sőt még 7 végén is menne, ha lehetne. szerintem jobb,ha mind a három csoportot járja, megszokja a közösséget, és az ottani szabályokat is. amúgy sokat változnak. az enyém talpra esettebb, persze van rossz is, mert kicsit elkanászkodnak, de ez mindenhol így van, még nagy csoportban is, szrintem ne csak 1-et járjon.
2008. ápr. 22. 09:05
 5/5 anonim ***** válasza:
73%
én csak egy csoportot jrátam,mégis normális,egészséges flenőtt ember lettem,nem vagyok se gátlásos,se emberundoros.
2008. dec. 4. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!