Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 vagy 3 év korkülönbség...

2 vagy 3 év korkülönbség legyen a testvérek között, és miért? Minden szempont érdekel.

Figyelt kérdés
2011. aug. 8. 22:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem 3 ev az tokeletes. 3 evesen a nagyobb mar mehet oviba igy a delelott csak a tied meg az ujszulott babaje. Igy a pici is megkapja azt a "csak anya meg en nyugalmat" par oraig amit annak idejen a nagyobb is megkapott. Megkapja az osszebujast a csak vele torodest. Nem ugral korulotted egy 2 eves kisgyerek akinek tuti minden pont akkor a legfontosabb amikor a pici is sirni kezd, szoptani kell stb. Delutan a nagyobb is veletek van, belehet vonni a pici koruli teendokbe. Ilyenkor lehet jatszoterezni, tesveri dolgokat csinalni, a naggyal is ereztetni, hogy mennyire fontos es nincs az embernek akkora lelkiismeret furdalasa mert delelott csak a kicsije vagy es holnap is lesz delelott sot holnaputan is. :) En ugy erzem, hogy a kis ujszulott babamnak is kijar az a "csak anya meg baba" ido amit annak idejen a nagyobbnak meg tudtam adni. Tovabba a nagyobbnak jobb az oviba a sok uj jatek es gyerek kozott mint otthon egy siro csecsemovel es a folyamatos "anya most nem er ra mondattal". Mert azert lassuk be az elso hetek nem leany allom meg akkor is ha a varva vart teso megerkezik. Egy 3 eves azert mar eleg "onallo" ha a pici sirosabb, csak olben van el akkor le lehet ulni meset nezni. Egy 3 eves azert mar jobban eljatszik mint egy 2 eves tobb dolgot megert, elfogad. Szamomra a 3 ev sokkalj jobb mint a 2. Tudom a 2 ev korkulombsegnek is vannak elonyei, de en a 3 evre eskuszom. :)
2011. aug. 9. 11:10
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyik sem. Én minden képen a 2 alattira szavazok. 14 hónap van a két nagyobb között, 18 hónap a középső és a kicsi között. Sosem volt féltékenység, nagyon szeretik egymást, rengeteget tanul a kicsi a nagytól. Mondjuk a nagy és a kicsi között 3 év van, és itt nincs féltékenység(de ő ugye már rendelkezett egy tesóval előtte), szereti a tesóját, szereti pesztrálni, ha a földre lerakom szépen mellé ül, rázogat neki csörgőt, stb..., de a középsővel szinte teljesen össze van nőve, most, hogy a középső is 2 éves lesz, olyan lassan, mintha ikrek lennének. Az első kettő nem volt megterhelőbb együtt, mintha csak az egy gyerekem lett volna, a harmadikkal együtt picit jelenleg húzós, igaz napról napra sokkal jobb.
2011. aug. 9. 11:28
 13/13 anonim ***** válasza:
Nekünk a tesómmal egy hét híján 13 év korkülönbség van.
2011. aug. 9. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!