Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Méhcsípés allergiát hogyan?

Méhcsípés allergiát hogyan?

Figyelt kérdés
Érdekelne hogy van e valami módja annak h előre kiszűrhetnénk hogy a 16 hós kisfiam allergiás e a méh-darázs csípésére.úgy félek h ha megcsípi és esetleg allergiás akkor hirtelen mit csináljak vele.a családban senki sem allergiás
2011. aug. 4. 21:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Vérvizsgálattal kimutatható mindkettő. Keressetek allergia dokit :)
2011. aug. 4. 21:12
 2/7 anonim ***** válasza:

Nálam mindig van néhány ampulla calcimusc, mert én is tartottam ettől. Ha allergiás, azt látni fogod.

Két hete megcsípte egy darázs (lehet, hogy méh, mert darázsnak tűnt, de benne maradt a fullánk), azonnal kapott calcimuscot, mert óriásira dagadt a lába, és 10 percen belül teljesen lelohadt.

2011. aug. 4. 21:14
 3/7 A kérdező kommentje:
ezt a "gyógyszert" csak annak írják fel aki valóban allergiás vagy vény nélkül vehető így tarthatok magamnál arra az esetre ha esetleg allergiás rohamot látnék nála? valószínű megyünk vizsgálatra:-)
2011. aug. 4. 21:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha tényleg allergiás rá akkor a calcimusc nem lesz elég. Saját tapasztalatból mondom. Valószínűleg én is allergiás vagyok rá, mert eddig, kb. 3 alkalommal, ha megcsípett darázs nekem csak a tetanusz segített.
2011. aug. 4. 21:33
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi méhészkedünk a családban, így a dokival írattam fel magunknak Calcimusc injekciót (mi nem vagyunk allergiásak), a gyereknek pedig Fenistil cseppet, és felírt egy kúpot is, Rectodelt a neve. Ezt akkor kell beadni gyorsan, ha bedagadna a torka, vagy a már beadott Fenistil csepp hatástalannak bizonyulna. Még nem csípte meg eddig kisfiamat, de hogy megtudjam, allergiás-e rá, nem fogom elvinni vizsgálatra. Nálam van a cucc, ha a méhek közelében vagyunk, és ennyi. Ha megcsípné, azonnal beadom a Fenistilt, ha nem használna, akkor a kúp, ha súlyosabb reakció lenne, azonnal kórház. Egyébként én úgy is szoktam inni egy Calcimusc ampullát, hogy nem vagyok allergiás, de így könnyebben vészelem át a méreganyag lebontását.
2011. aug. 4. 22:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Ja, és még valami: ha látod, hogy megcsípte a méh, azonnal ki kell kaparni körömmel a fullánkot, ugyanis a méhnek kiszakad a méregzsákja a fullánkkal együtt, és amíg a bőrben marad, addig pumpálja a méreganyagot a bőrbe.

Darázsnál az a veszély áll fenn, hogy többször is megszúrja, mivel a darázsnak nem szakad ki a fullánkja, így többször meg tud szúrni vele.

2011. aug. 4. 22:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy ezt nem épp most,lassan nyár végén kellene,de eddig talán nem is hívták fel úgy a figyelmem rá.aztán egy cikk kapcsán fogtam fel hogy ez bármikor előfordulhat velünk is.köszönöm
2011. aug. 5. 07:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!