2 éves gyermekemnél tejfehérje allergiát állapítottak meg. Mit adjak neki nasinak?
Tudni kell, hogy eddig minden nap megette a túrórudit vagy kinder tejszeletet, és a natur joghurt is minden nap az asztalán volt. Az én gondom az, hogy van neki egy tesója, akitől ugye ezt nem vehetjük el, hisz eheti. Most mit csináljak a kicsivel? Mit adjak neki helyette, hogy ne jusson eszibe, hogy megkívánja. Tesóval megpróbáltatom majd ugy enni amikor a kicsi nem látja, de akkor is hiányozni fog neki, hisz minden nap ette.
Tanácsot tudna e adni valaki? Mivel tudnám helyettesíteni, vagy tudnék e helyette készíteni ilyesmit. Kinder tejszeletet házilag is meg tudtam csinálni meg a túrórudit is, de tejfehérjementesen meg lehet e vajon??
Laktózmentes túrórudi van, azt tudom, lányom is ette. Laktózmetnes túró és tejföl is van, az is tuti. Nem tudom, hogy e tejfehérje mennyiben más ettől...
Amúgy sajna ez van, meg kell értenie, hogy nem szabad. Nehéz, de túl kell esni rajta.
Szia!
Megkérdezhetem, hogy miért csak most állapították meg az allergiát? Eddig nem volt semmi tünete?
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
kisfiam kekszet, babapiskótát, "kukit", kölesgolyót, gabonatallért, szokott nasizni. Ja és van a Gesztenye Marci, ami olyasmi, mint a túró rudi, csak tejmentes és ugye gesztenyéből van, nem túróból :)
Amúgy én legalább heti 1x szoktam sütni sütit, és szinte mindent meg lehet csinálni rizstejjel, pl. tejbegrízt és pudingot, kókuszgolyót is.
A naggyal pedig komolyan meg kell beszélni, hogy a kicsi előtt ne egyen olyat, ami tilos neki, biztosan megérti majd. A nagyfiam 4 éves, de már ő is tudja, hogy mit nem szabad.
Kitartás! :)
A gesztenyéset hol veszed? Igen a naggyal meglehet beszélni, csak a kicsi már nagyon tudja mit akar tudod, és a megszokások is nagyon rogzultek már nála, de csak az átállás lesz nehéz tudom, de megtudjuk oldani.
Sztorink annyi, hogy 1 éves koráig tejmentesen volt, hisz 2 hósan tejallergia gyanus volt.1 évesen csináltak nála tesztet majd terhelést és negatív lett. szépen lassan elkezdtük bevezetni a tejtermékeket, semmi gond nem volt. félév múlva kezdődtek félreérthető tünetek, kzben már rendszeresen kapta a tejtermékeket sima tej kivételével, maradt a tápszer. Csináltak nála tojásra meg tartósítókra tesztet, mert nem gondolta a doki hogy tej lenne a bibi. Aztán pár hónapja én kezdtem komolyan gyanakodni a tejre, 2 hétre el is hagytam és a tünetek elmúltak. Tejterméket visszahoztam lassan, tünetek jottek majd a tejallergia teszt ami kimutatta hogy tejfehérje allergiája van. Hát ennyi, ezért húzódott el ennyire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!