Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyereked elalszik...

2 éves gyereked elalszik akkor is ha nem vagy mellette?

Figyelt kérdés

Kislányom 2 éves lesz nem sokára,de egyszerűen nem alszik el egyedül,sem a nagy ágyban,sem a saját kiságyában.

Ott kell feküdnöm mellette,átkarol,és úgy alszik el.

Hogyan tudnám rávenni,hogy egyedül elaludjon?

Írjatok légyszíves tapasztalatokat,akinek hasonlóan viselkedett/viselkedik a gyereke!!

Később az óvodában nem lesz gond,elalszik majd segítség nélkül?Ti ezt hogy éltétek meg?

Köszönöm előre is a válaszokat!!

2011. aug. 4. 19:57
 1/8 anonim ***** válasza:

A kisfiam sem aludt el egyedül.

De: a bölcsiben minden gond nélkül elalszik egyedül - ennek ellenére itthon továbbra sem, se délben, se este.

2011. aug. 4. 20:01
 2/8 anonim ***** válasza:

a fiam 2,5 éves és ő is úgy alszik csak el, ha vagy én vagy az apja mellette fekszik

én is aggódtam, hogy a bölcsiben nem fog majd aludni, de ott a sok gyerek, mindenki szépen lefekszik és alszik - ő meg szépen eltanulta és már első nap aludt, mint a kisangyal :) hál istennek nem csak a rossz, de a jó dolgokat is eltanulják egymástól (itthon viszont továbbra is csak velünk alszik el, egyedül üvölt)

2011. aug. 4. 20:03
 3/8 anonim ***** válasza:
ez csak a neked szóló cirkusz része, az oviban simán aludni fog, nem lesz kinek műsorozni. 1.5 éves volt a lányom mikor kistestvére lett. Gondban voltam mert addig úgy aludt el, hogy ugyan nem kellett semmit csinálni vele, de egy szobában kellett lenni amíg elalszik. A kistesó meg odakint sírjon fél óráig míg elalszik?!!?!? :((( Ígyhát megmondtam neki, hallod, a kistesó odakint sír. Kint leszek, félig nyitva hagyom az ajtót, tessék szépen aludni. "Rendben, Anya" és azóta nicns cirkusz, egyedül alszik.
2011. aug. 4. 20:49
 4/8 anonim ***** válasza:
Tesóm gyerekei detto így voltak, oviban nem volt gond!
2011. aug. 4. 20:52
 5/8 anonim ***** válasza:

Oviban, bölcsiben persze, hogy könnyebb, nincs egyedül: más gyermekekkel egy helyiségben alszik, és még felnőtt is van ott.

Félig nyitott ajtó, enyhe hangulatvilágítás, a gyermek számára kellemes és sajátos környezet a helyiségben ahol alszik (kedvenc meseképei, játékai jól láthatóak legyenek ágyikójából, stb.), és elmondod neki újra és újra lefekvés előtt, hogy ő már milyen ügyes és nagy gyermek, tud szépen aludni egyedül is, de te a közelben vagy, ő biztonságban érezheti magát - ezt is tedd hozzá mindig, javaslom.

2011. aug. 4. 21:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Hú...most megnyugtattatok!!!Köszönöm!

Remélem tényleg az oviban ügyes lesz,és elalszik egyedül.

Más nem tényleg megtanulják egymástól...

köszönöm a válaszokat(persze várok még) :))))

2011. aug. 4. 21:05
 7/8 anonim ***** válasza:

2 éves szülinapja után kezdtem el megbeszélni vele, hogy ő már nagy, és aludjon el egyedül (addig ott feküdtem mellette és meg kellett várni, hogy elaludjon). Mindig megkérdeztem, hogy kimehetek-e, először mondta, hogy nem, aztán pár perc múlva újra megkértem, hadd menjek ki, aludjon már el egyedül. Aztán elengedett. Mindig mondtam neki, hogy hamarosan bejövök hozzá megint.

Kb egy hét alatt megtanult egyedül elaludni.

2011. aug. 4. 21:13
 8/8 anonim ***** válasza:
a kistesós vagyok: nálunk a félig nyitott ajtó nagyon megnyugtatta. És ha szólongatott meg marháskodott akkor nem reagáltam.
2011. aug. 4. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!