Hány éves korig "aludhat" egy gyerkőc a szüleivel?
Érdekes az utolsó mondat mert én meg pont az ellenkezőjéről olvastam:
"Dr. Kemény János, a Madarász utcai gyermekkórház főorvosa, a téma egyik hazai szakértője írja a SIDS-ről szóló tanulmányában: „Talán a humán újszülött szorul a leginkább gondozásra, mégis ő van kitéve az anyától való fizikai elszakításnak: minden főemlős kicsinye az anyával való szoros testi kontaktusban tölti élete első szakaszát. E közelség pedig megelőzheti a bölcsőhalált! (…) Japán, török anyák több hónapig, esetleg egy-két évig is egész nap magukra kötve hordják babáikat, így dolgoznak, minden tevékenységet a gyerekkel közvetlen testi kapcsolatban végeznek. Éjjel együtt alusznak. Az anyával való együtt alvás védő hatású, mert a csecsemő érzékeli az anya életfunkcióit, és ez ébresztő hatással van rá. Az anya is érzékeli, ha a babával baj van, és ébreszteni tudja.”
Egy ágyban való alvás - főleg újszülöttkorban - nem, mert nagyban növeli a SIDS kialakulását (ráfeküdhet az anya, letakarhatja a hatalmas paplannal, stb.
Én 11 éves koromig aludtam egy szobában a szüleimmel, mert nem volt külön szobára lehetőségünk.
kedves utolsó
mind a 3 gyerekkel együtt aludtam kb 8-10 hónapos koráig és képzeld még életben vannak !!! és még mindig sokszor előfordul h együtt alszunk egy ágyban a 3 gyerekkel padig már a legnagyobb 9 éves
és érdekes módon a nagyobbak is tudják álmukban h van mellettük egy kisbaba (most 7 hós) soha egyikük sem tette még a kezét sem rá nem h a paplant !!!
egy anya nem hiszem h ráfeküdne a gyerekére max akkor ha drog alkohol befolyásoltság alatt van
kedves kérdező
ha nincs hely akkor nyugodtam aludjatok egy szobában a gyereknek is jobb ha tudja h ott vagy a közelben és te is jobban alszol kipihentebb leszel
a gyerekeimen látom h olyan 7-8 éves korban jutottak el odáig h külön szoba vagy kuckó kellene nekik
addig ameddig igényli a közelséged éjjelre addig nem kell neki külön szoba de pl ha elfér akkor egy galéria ágy már kuckónak is jó neki .-)) nekem is olyan 3 évesen kapták és nem estek le róla viszont csomó hely lett a szobába pl a játékoknak :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!