Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy tanítsam meg a fiam...

Hogy tanítsam meg a fiam páros lábbal ugrálni?

Figyelt kérdés
MÉg csak 22 hónapos, de a 2 éves védőnői státuszkérdések között van, hogy tud-e ugrálni. Addigra szeretném, ha tudna.
2011. júl. 28. 09:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
enyém 2,5 éves, és még mindig nem tudja, próbáltam én is mutatnineki, de amíg magátólnem tudja, addig hiába
2011. júl. 28. 09:27
 2/11 anonim ***** válasza:
Hát én ezzel nem foglalkozok. Nem tud és kész. Nem tekintek a státuszkérdésre úgy mint egy listára, hogy eddig a napig mit kell megtanulnia. Lehet, hogy egy héttel később már önmagától rájön a dologra és ugrál. Nem foglalkoznék vele. De ha nagyon akarod, akkor szerintem játék közben ugráljatok így. Hátha ráérez a dologra.
2011. júl. 28. 09:53
 3/11 anonim ***** válasza:
pont a 2 éves tárusz vizsgálat elött 1 hónappal tanulta meg,addig is ugrált páros lábbal de az egyik lába elöbb leért mindig,igy nem nagyon sikerült.mi a lépcsőn tanitottuk őt leugrani.odaálltunk az alsó lépcsófokra kint az udvaron és együtt próbáltunk ugrani.volt hogy megfogtuk egymás kezét és úgy csináltuk és jókat nevettünk.Ehhez persze hozzá tartozik,hogy nem azért tanítottuk mert a státuszvizsgálaton kérdés lezs,nem is tudtam,hanem mert láttuk mennyire érdekli,mennyire szeretné,1,2 hét alatt nagyon szépen megtanulta.ma már 2,5 éves és az ugrálókötéelle próbálkozik,meg gólyalábon ugrándozik,ugrálóiskolázik.Ami még nagyon sokat lökött rajta az az elmó mesák annak van egy ugrálunk c része,hát azóta is ugráűlva közlekedünk.de ha nem érdelki igazán ne erőltesd,nem baj ha nem tudja ám,majd megtanulja.
2011. júl. 28. 09:56
 4/11 anonim ***** válasza:
fiam 3 éves lesz és nem tud.majd ha akarja megtanulja,nem görcsölök rJTA,AMUGY A STÁTUSZVIZSGÁLAT NEM AZÉRT VAN H ADDIGRA MINDEN OÖTTANI KÉRDÉSRE IGENNL KELL FELELNI.
2011. júl. 28. 10:06
 5/11 anonim ***** válasza:
33%

:-D Nahát,még ilyennel sem találkoztam! De nagyon szívesen leírom nálunk ez hogy volt!

Első szülöttünk valamikor 3 évesen,az oviban kezdett ugrálni :-D Annyira nem érdekelt soha,hogy más mit gondol,hogy mit "kellene" vagy "lenne ajánlott" tudnia! Hagytam szépen a maga kis ütemében fejlődni!

Másod szülöttünk már ugrált páros lábbal 20 hónaposan-látta a nővérétől,tetszett neki. Eleinte csak pipiskedni sikerült,de hamar eltávolodott a talajtól a talpa. Persze kapaszkodva ugrált. Nem rég töltötte a 2 évet,és már kapaszkodó nélkül is nagyokat ugrik!

A 2 éves státuszon amúgy a szobatisztaságra is rákérdeznek. Azzal hogy álltok? Azt is rá akarod erőltetni? Meg a 2-3 szavas mondatokat? Esetleg az egyedül öltözést?? Inkább hagyd a gyereket a maga ütemébe fejlődni!

Bocs,de egyet kell hogy értsek az előttem szólóval!

Üdv: egy Anya!

2011. júl. 28. 12:06
 6/11 anonim ***** válasza:
A kérdésekkel ne törődj. Nálunk még egyik sem volt, nem öltözik egyedül, nem eszik önállóan, szobatisztaság még nagyon messze volt akkor stb. Nem minden gyermek egyforma, ezek csak sablon kérdések. De nagyon kevés gyerkőcre igazak. Egyébként kisfiam magától jött rá 28 hónapos kora körül.
2011. júl. 28. 12:23
 7/11 anonim ***** válasza:

okt. végén lesz a nagy fiam 3éves,és csak egy két napja tud páros lábbal ugrálni,de csak akkor ha nagyon koncentrál.párszor megmutattam neki,és pl ha a kis padról leugrik fogom a kezét és mondom neki,hogy egyszerre emeld a 2 lábad.vagy pl ma a lépcsőről sikerült neki,vagy a küszöböt.

amúgy nagyon sokáig csak lépett az ugrás címszó alatt.

2011. júl. 28. 13:13
 8/11 anonim ***** válasza:
A lányom 1,5 évesen tudott, utána elfelejtett, utána megint megtanulta 2,5 évesen. Buborékot fújtam és nem érte el, és azután kezdett ugrálni. Vagy énekeljétek, hogy ugráljunk, mint a verebek, rajta, gyerekek! Ennél didaktikusabb módon ne tanítsd. Semmi nem fog történni, ha a státuszvizsgálaton nem fog tudni ugrálni.
2011. júl. 28. 14:27
 9/11 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat. Nem akarom a bizonyítványomat magyarázni. Nem VÉLEMÉNYT kértem, hanem tanácsot.

Nem erőltetek semmit. Azt nem írtam le, hogy még nem beszél, és az nem is izgat, mert a testbeszéde meg kompenzálja. A logikai készségről és képi memóriájáról sem írta, mert annak feltűnő fejlettségét mindenki észreveszi. Egyedül vetkőzik, segít teríteni. Sok olyan dolgot csinál, amit más ekkora gyerek még nem.

A mozgásfejlődése is meghaladja a korosztályát, mindent előbb csinált, mint az átlag és ez kimaradt.

Lehet, hogy többet várok tőle, mint kellene, de Ti meg a válasz és a vélemény szavak jelentését nem értitek.

2011. júl. 29. 06:34
 10/11 anonim ***** válasza:
35%

Az enyém meg 3-4 szavas mondatokban beszél,szoba és ágy tiszta,úgy fut,hogy utoléri a nővérét (2 évvel idősebb, össze hajtja a konyharuhákat,este egyedül mosdik,törülközik... stb. És akkor mi van?

Most magadat akartad nyugtatni,vagy minket akartál meggyőzni?!

2011. júl. 29. 07:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!