Hogy tanítsam meg a fiam páros lábbal ugrálni?
:-D Nahát,még ilyennel sem találkoztam! De nagyon szívesen leírom nálunk ez hogy volt!
Első szülöttünk valamikor 3 évesen,az oviban kezdett ugrálni :-D Annyira nem érdekelt soha,hogy más mit gondol,hogy mit "kellene" vagy "lenne ajánlott" tudnia! Hagytam szépen a maga kis ütemében fejlődni!
Másod szülöttünk már ugrált páros lábbal 20 hónaposan-látta a nővérétől,tetszett neki. Eleinte csak pipiskedni sikerült,de hamar eltávolodott a talajtól a talpa. Persze kapaszkodva ugrált. Nem rég töltötte a 2 évet,és már kapaszkodó nélkül is nagyokat ugrik!
A 2 éves státuszon amúgy a szobatisztaságra is rákérdeznek. Azzal hogy álltok? Azt is rá akarod erőltetni? Meg a 2-3 szavas mondatokat? Esetleg az egyedül öltözést?? Inkább hagyd a gyereket a maga ütemébe fejlődni!
Bocs,de egyet kell hogy értsek az előttem szólóval!
Üdv: egy Anya!
okt. végén lesz a nagy fiam 3éves,és csak egy két napja tud páros lábbal ugrálni,de csak akkor ha nagyon koncentrál.párszor megmutattam neki,és pl ha a kis padról leugrik fogom a kezét és mondom neki,hogy egyszerre emeld a 2 lábad.vagy pl ma a lépcsőről sikerült neki,vagy a küszöböt.
amúgy nagyon sokáig csak lépett az ugrás címszó alatt.
Nagyon köszönöm a válaszokat. Nem akarom a bizonyítványomat magyarázni. Nem VÉLEMÉNYT kértem, hanem tanácsot.
Nem erőltetek semmit. Azt nem írtam le, hogy még nem beszél, és az nem is izgat, mert a testbeszéde meg kompenzálja. A logikai készségről és képi memóriájáról sem írta, mert annak feltűnő fejlettségét mindenki észreveszi. Egyedül vetkőzik, segít teríteni. Sok olyan dolgot csinál, amit más ekkora gyerek még nem.
A mozgásfejlődése is meghaladja a korosztályát, mindent előbb csinált, mint az átlag és ez kimaradt.
Lehet, hogy többet várok tőle, mint kellene, de Ti meg a válasz és a vélemény szavak jelentését nem értitek.
Az enyém meg 3-4 szavas mondatokban beszél,szoba és ágy tiszta,úgy fut,hogy utoléri a nővérét (2 évvel idősebb, össze hajtja a konyharuhákat,este egyedül mosdik,törülközik... stb. És akkor mi van?
Most magadat akartad nyugtatni,vagy minket akartál meggyőzni?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!