Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan döntenétek? Bölcsis kérdés

Hogyan döntenétek? Bölcsis kérdés

Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves, úgy volt, hogy szeptembertől viszem bölcsibe, mert megyek vissza dolgozni. Viszont 4 órában vettek föl pedagógusként egy iskolába, ami azt jelenti, hogy 2 napra tennék az óráimat 3 nap szabad lenne. A férjem úgy műszakol, hogy hetente max 2 munkanapon nappalos,ha ez olyan napra esik, amikor én is dolgozom egy családi napközibe vinném a lányomat vagy a dédivel lenne itthon. Ti hogyan döntenétek ebben az esetben? Vinnétek bölcsibe így is vagy a fent leírt lehetőség mellett döntenétek? A szívem mindenképp amellett van, hogy ne vigyem, az eszem súgja, hogy talán élvezné. Még azon is gondolkodom, hogy megpróbáljuk a beszoktatást és ha nem tetszik neki akkor nem viszem. Segítsetek légyszíves. Érvek, ellenérvek a bölcsi mellett, ellen.
2011. júl. 25. 13:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kisfiam is 2 volt amikor elkezdtük a bölcsit. Tartottam tőle egy kicsit, de hihetetlen milyen könnyen és egy csepp sírás nélkül beszokott. Megelőzném a rossz indulatu reagálásokat: nagyon jó a kapcsolatom a kicsimmel, de gondos bölcsi választás és kellő beszoktatási időt megadva neki(ez nálunk 3 hét volt) nagyon simán mentek a dolgok. Most 2,5 éves és ha megkérdezik tőle szeret-e bölcsibe járni nagy boldog vigyorral válaszolja: IGEN!!! Kis létszámú a csoportja, kedvesek a dadusok, minden nap van valami vicces foglalkozás, szerveznek kirándulásokat, tornáznak, énekelnek-mesélnek stb. Amiket persze mi is megteszünk itthon, de ahogy nyilván más szülő is észrevette egy idő után kevesek vagyunk nekik mi szülök és egy pár manót ha összeengednek órákig egy botocskával is eltudnak játszani. Nagyon örülök, hogy ilyen szupi a bölcsink és tudom amikor dolgozom a kisfiam jól érzi magát a pajtásokkal és a du.-i találkozáskor csak mesél és mesél, hogy mik történtek vele aznap! :))

A helyedben mindenképp elhordanám beszoktatásra, akkor még mindig visszaléphetsz, ha nem szimpatikus a dolog, de szerintem ne utasítsd el ezt a lehetőséget Te, ha döntsön a kicsid!

Minden jót nektek!

2011. júl. 25. 15:00
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat! :)
2011. júl. 25. 17:59
 13/13 alaszka ***** válasza:
Eleinte biztos tetszeni fog a bölcsi neki, viszont mikor ott kell hagynod, akkor lesz sírás, és ha akkor kell döntened, akkor úgy fogsz dönteni, hogy inkább a dédihez viszed. Az enyém járt bölcsibe, picit nehéz volt beszoktatni, de mennem kellett dolgozni, ha lett volna lehetőségem, inkább családtagra bízom. Amúgy jó élményei vannak a bölcsiből, később már szeretett járni, de 2 évesen még picike volt. Egyébként ilyen korban még általában nem hiányzik nekik a gyerektársaság, a bölcsiben sem egymással, csak egymás mellett játszanak, tehát szerintem egy nagymamával sem unatkozna, persze ha a nagyinak nem fárasztó nagyon.
2011. júl. 25. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!