Kislányom 2 éves, úgy volt, hogy szeptembertől viszem bölcsibe, mert megyek vissza dolgozni. Viszont 4 órában vettek föl pedagógusként egy iskolába, ami azt jelenti, hogy 2 napra tennék az óráimat 3 nap szabad lenne. A férjem úgy műszakol, hogy hetente max 2 munkanapon nappalos,ha ez olyan napra esik, amikor én is dolgozom egy családi napközibe vinném a lányomat vagy a dédivel lenne itthon. Ti hogyan döntenétek ebben az esetben? Vinnétek bölcsibe így is vagy a fent leírt lehetőség mellett döntenétek? A szívem mindenképp amellett van, hogy ne vigyem, az eszem súgja, hogy talán élvezné. Még azon is gondolkodom, hogy megpróbáljuk a beszoktatást és ha nem tetszik neki akkor nem viszem. Segítsetek légyszíves. Érvek, ellenérvek a bölcsi mellett, ellen.
Én gyerekfüggővé tenném. Ha lányomnak olyan lenne a temperamentuma, akkor bevinném bölcsibe. Ha nem tetszene neki, és megtehetném, hogy otthon vagyunk vele, akkor nem vinném.
Valamelyik gyerek nagyon élvezi, valamelyik pedig nem. Ezért nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jó megoldás.
Az pedig tök jó, hogy vannak lehetőségeitek.
Én vinném a lányom bölcsibe (imád gyerekekkel lenni), de nem veszik fel, nincs hely. Így nem tudom mi lesz a munkámmal, ahol pedig visszavárnak már nagyon. :(
2011. júl. 25. 14:03
2/13 anonim válasza:
Az én kisfiam fél évvel nagyobb volt,én azért vittem,mert már úgy érzetem,h kevés vagyok a gyereknek.A szívem megszakadt a sírósabb napokon,az tény,de amikor már ovira került a sor,sokkal könnyebb dolgom volt,gördüléékenyebb volt,miint másoknak.Nyitottabb lett a gyerek,elfogadott más felnőtteket is bizalommal,és olyanok voltak a csop. társai oviban is,akiket már bölcsiből ismert.Néha nehéz volt,de sok új élmény érte.
Ha jól értem 2 napról lenne szó...sztem ez még külön jó is.Kicsit megérti a gyerek,h mi az a muszáj.
30/N
2011. júl. 25. 14:08
3/13 anonim válasza:
Ha nincs sorállás a bölcsis helyekért nálatok, akkor én elvinném, max ha nem tetszkik neki, kiveszed. Ha van sorállás, akkor legalábbis nagyon elgondolkodnék, sok család (pélául a miénk) megélhetése is azon múlik, bekerül-e a gyerek a bölibe. Miért fáj a szíved bölibe adni? Ha amúgy sem lehetsz vele, miért ne próbálhatná ki, kell-e már neki a közösség?
2011. júl. 25. 14:11
4/13 anonim válasza:
Ha van rá lehetőséged, ne add bölcsibe. Sokkal jobb egy gyereknek ha 3 éves koráig a szüleivel van. Nekem 4 fiam van, ők még oviba sem járnának ha azt mondták volna hogy nem akarnak. Négyen azért már el tudtak volna egymással is játszani, plusz még anya vagy éppen apa. Persze a te döntésed. Egy apa.
2011. júl. 25. 14:11
5/13 anonim válasza:
én nem adnám bölcsibe, majd ha lesz időm részletezem
2011. júl. 25. 14:12
6/13 A kérdező kommentje:
Szerencsére nincs sorállás a bölcsibe, föl is vették, aug. közepén kezdődne a szoktatás. Azért fáj a szívem bölcsibe adni, mert még olyan "pici" és nagyon anyás, nem is tudom elképzelni, hogy kibírja nélkülem egész nap. Ha anyáék elviszik őt és a nagyobb tesót nagyon jól elvan, nem hiányol. De a bölcsi az ugye mégiscsak más.
Az eszem szerint vinném, mert szeptembertől főiskolára is fogok járni, ami két-három hetente érinti a hétvégéket is. Jobban lenne időm készülni, tanulni, ha ő bölcsiben lenne, de a szívem megszakad ha erre gondolok. Ezért hezitálok nagyon.
2011. júl. 25. 14:18
7/13 anonim válasza:
Az általad leírt feltételek mellett nem adnám bölcsibe.2 fiam van,a nagyobbik 4 évesen,a kicsi 3 évesen(szeptembertől) megy majd oviba.Szerencsére szóba se került a bölcsi.Én úgy gondolom nagyon kevés gyereke érett arra 2 éveen,hogy napi rendszerességel,több órára elszakadjon az anyjától.És ez nem csak az én véleményem,ha jól tudom a nemrég elhunyt Ranschburg Jenő(aki azért szerintem elég jó nevű pszichológus) is azt vallotta,hogy 3 éves korig az anyja mellett van a gyerekek helye.Persze a pénz nagy úr.Én sajnálom azokat az anyákat,akiknek a muszáj miatt kell elszakadni a gyereküktől,és visszamenni dolgozni.
2011. júl. 25. 14:20
8/13 anonim válasza:
Pont nemrég egy Ranschburg válaszol oldalon olvastam (nyilván régebbi kérdés), hogy 2,5 évesen már nyugodtan mehet, sőt menjen is a gyerek közösségbe. 2 évesen még talán tényleg picikét korai. Mindenesetre nincs nagy gáz, hiszen ha be is adja, bármikor kiveheti és rábízhatja a dédire. Bár nem ismerem a dédit, de azon is érdemes elgondolkodni, tud-e a gyereknek korának megfelelő, érdekes elfoglaltságokat biztosítani.
2011. júl. 25. 14:46
9/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Én is az anyagi okok miatt megyek vissza dolgozni, mert csak a Gyes és a férjem fizetése nem lenne elég. :( Talán a sors keze, de azon imádkoztam, hogy csak 4 ill. 6 órában vegyenek föl dolgozni, így anyagilag még elfogadható, mert így jár a Gyes is és már akkor is azon agyaltam, hogy akkor nem viszem bölcsibe a kicsit. Azt hiszem az lesz a megoldás, hogy elmegyünk és megnézzük, hogy teszik neki és ha egy picit is azt látom, hogy nem érzi jól magát, akkor marad itthon. A nagyobbik 3 évesen ment oviba és őt is nehéz volt elengedni, mindig aggódtam holott jól ismerem az óvónéniket, nem is aludt ott, ebéd után hoztam haza. Ezért még lelkiismeret furdalásom is van, hogy a kicsit 2 évesen beadni, egész napra brrr....
2011. júl. 25. 14:50
10/13 anonim válasza:
Azért ha elente odavan a bölcsiért, még akkor is előfordulhat pár nap múlva, vagy pár hét múlva, mikor leesik neki, hogy akkor is muszáj menni, ha nem akar, szóval előfordulhat, hogy utóbb visszájába megy át a kezdeti lelkesedés. Én 2,5 évesen most fogom bölibe adni (remélhetőleg) a lányomat. Nincsenek különösebb aggodalmaim, egyrészt mert így nem élünk meg, tehát nincs más választásom, másrészt tudom, hogy ügyes, okos kislány és nem lesz semmi gond a bölis beszokással.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!