Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hová kötitek be az autósülést?...

Hová kötitek be az autósülést? Valamelyik oldalra vagy középre?

Figyelt kérdés

Érvek, ellenérvek?

1 gyerek van, de nem igazán van el egyedül főleg hosszú utazás esetén. Pedig állítólag középre a legjobb ültetni, ott a legbiztonságosabb.

2011. júl. 25. 13:29
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
Mi mindig valamelyik oldalra, de leginkább jobbra az anyós ülés mögé!
2011. júl. 25. 13:30
 2/13 anonim ***** válasza:
76%

Két gyerek van. (2 és 4). Az egyik a vezető ülés mögött, a másik az anyós ülés mögött van.

Még így is civakodnak néha, egymás mellé semmiképp nem tenném őket.

Nekünk még fél éve sincs, hogy autónk lett, így egyáltalán nem voltak autózáshoz szokva.

Vagy valamilyen játékot kapnak kézbe, vagy ropit majszolnak. Ez nem a legjobb, de ezzel bármeddig elvannak, én meg csak úgy tudok a vezetésre koncentrálni, ha nem visítoznak mögöttem, ezért inkább bevállalom a ropit...

2011. júl. 25. 13:32
 3/13 anonim ***** válasza:

én úgy tudom, hogy a jobb hátsó ülés a legbiztonságosabb

ha hosszabb útra mentünk, mindig oda tettük, viszont ha csak a városban egyedül futkostam vele, akkor a vezetőülés mögé tettem

középre biztosan nem tenném

2011. júl. 25. 13:33
 4/13 anonim ***** válasza:
Míg kicsi volt, akkor középen volt. Most már apa mögött van. Mivel sose ültem velem hátul, így akár középen volt, akár ahogy most van, az anyósülésről kényelmesen hátranyúlok hozzá. Azért nem középen van, mert már nehéz berakni középre az ülésbe.
2011. júl. 25. 13:34
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi!
2011. júl. 25. 13:36
 6/13 anonim ***** válasza:

A legbiztonságodabb hátul középen, ha itt nincs isofix rögzitési lehetőség, vagy 3 pontos biztonsági öv,akkor a vezető ülés mögött

oka:bármely irányú ütközésnél a legkisebb roncsolódás az autó közepét éri,ha erre nincs lehetőség rögzités hiányában, akkor a vezető mögött, mert ey esetleges ütközésnél, sodródásnál reflexszerüen a saját oldalát védi a sofőr

2011. júl. 25. 14:08
 7/13 anonim ***** válasza:
2 gyerekem van,mindkettő az anyósülés mögé volt/van bekötve(mikor a kicsi született,a nagynak már rég nem kellett ülés,mivel 16 év a korkülönbség közöttük).Jövőre várjuk a 3. gyereket,a pici kerül majd az anyósülés mögé,a nagyobb pedig a vezetőülés mögé.
2011. júl. 25. 14:10
 8/13 anonim ***** válasza:

"Alapszabály: minél messzebb van a gyermek az ütközés helyétől, és minél erősebben van az ülés a kocsihoz rögzítve, annál kisebb a sérülés kockázata. A legbiztonságosabb hely hátul és középen van"

Forrás:

[link]

2011. júl. 25. 14:26
 9/13 anonim ***** válasza:
55%
Lehet, de a vezető ösztönösen a saját oldalát védi, tehát a gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy a vezető mögé a legszerencsésebb bekötni a gyerekülést.
2011. júl. 25. 14:57
 10/13 anonim ***** válasza:

14:57, igen de csak, ha nincsen középen 3 pontos öv...

ha elolvastad volna a linket...

hiába védi az ő oldalát, ha belecsapodik valami kanyarodásnál és azon az oldalon van a baba

viszont, ha középen, akkor valószinű az ütközés el sem ér a középső ülésig

Tehát hiába védi a saját oldalát a vezető, akkor is középen a legbiztonságosabb,mert amit nem észlelsz, azt védeni sem tudod, sem tudatosan, sem ösztönösen

2011. júl. 25. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!