Hová kötitek be az autósülést? Valamelyik oldalra vagy középre?
Érvek, ellenérvek?
1 gyerek van, de nem igazán van el egyedül főleg hosszú utazás esetén. Pedig állítólag középre a legjobb ültetni, ott a legbiztonságosabb.
Két gyerek van. (2 és 4). Az egyik a vezető ülés mögött, a másik az anyós ülés mögött van.
Még így is civakodnak néha, egymás mellé semmiképp nem tenném őket.
Nekünk még fél éve sincs, hogy autónk lett, így egyáltalán nem voltak autózáshoz szokva.
Vagy valamilyen játékot kapnak kézbe, vagy ropit majszolnak. Ez nem a legjobb, de ezzel bármeddig elvannak, én meg csak úgy tudok a vezetésre koncentrálni, ha nem visítoznak mögöttem, ezért inkább bevállalom a ropit...
én úgy tudom, hogy a jobb hátsó ülés a legbiztonságosabb
ha hosszabb útra mentünk, mindig oda tettük, viszont ha csak a városban egyedül futkostam vele, akkor a vezetőülés mögé tettem
középre biztosan nem tenném
A legbiztonságodabb hátul középen, ha itt nincs isofix rögzitési lehetőség, vagy 3 pontos biztonsági öv,akkor a vezető ülés mögött
oka:bármely irányú ütközésnél a legkisebb roncsolódás az autó közepét éri,ha erre nincs lehetőség rögzités hiányában, akkor a vezető mögött, mert ey esetleges ütközésnél, sodródásnál reflexszerüen a saját oldalát védi a sofőr
"Alapszabály: minél messzebb van a gyermek az ütközés helyétől, és minél erősebben van az ülés a kocsihoz rögzítve, annál kisebb a sérülés kockázata. A legbiztonságosabb hely hátul és középen van"
Forrás:
14:57, igen de csak, ha nincsen középen 3 pontos öv...
ha elolvastad volna a linket...
hiába védi az ő oldalát, ha belecsapodik valami kanyarodásnál és azon az oldalon van a baba
viszont, ha középen, akkor valószinű az ütközés el sem ér a középső ülésig
Tehát hiába védi a saját oldalát a vezető, akkor is középen a legbiztonságosabb,mert amit nem észlelsz, azt védeni sem tudod, sem tudatosan, sem ösztönösen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!