Minden nap olvastok mesét a gyereketeknek? 2-3 évesnek? És ha igen, miket?
Háát, nem mindennap, mert van olyan, hogy nem is vagyunk itthon szinte egész nap.. :) 2,5 éves amúgy.
Este soha nem olvasok neki, mert akkor nem elálmosodik, hanem felpörög, és követeli, hogy még, még, és ha nem olvasok többet, akkor sír, vagy hisztizik.
Szóval mi csak napközben olvasunk mesét. Boribon, Kisvakond, Barnabás meséi, Micimackó, stb... de sokszor csak fogunk egy képeskönyvet, és elmondom, mit látunk a képeken, az néha jobban izgatja, mint maga a mese, amiből még nem ért mindent.
Igen, minden este, lefekvés előtt, ez egy rituálé. :)
Marék Veronika könyvei (Annipanni sorozat) az abszolút kedvencek, de nemrég kaptak egy Kisvakond könyvet (A kisvakond így meg úgy a címe), azt is nagyon szeretik. Mostanában ezek mennek, általában néhány hetente változik a kívánságlista. :)
Én is csak napközben olvasok a lányomnak, ugyanazon okból, mint az első válaszoló. 3 éves most.
Lássuk csak: Mosó Masa mosodája (bár a nyelvezete elég kitekert, de azért szereti), Micimackó, Shrek, Az öreg halász és a tenger (ezt már kivülről tudja), Hófehérke és a hét törpe, Kisvakond nálunk is! :)
Nálunk az első könyv a Mazsola volt, és sokat olvastam neki a Cini-cini muzsikából is. Nekem szerencsére sok régi gyerekkori könyvem megmaradt. De a gyűjteményt mindig bővítjük a bolhapiac hetenkénti látogatásával.
Igazi kincseket lehet ott találni párszáz forintért.
Anyukám 11 éves koromig minden este olvasott nekem fél-egy órát és utána megbeszéltük a dolgot. Amúgy amikre nem emlékszem, csak mondta h olvasta: sicc, mazsola és tádé, népmesék
Amire emlékszem: népmesék
Amikor nagyobb lettem regényeket mesélt, minden este egy fejezetet: Mary Poppins, Sziget Kék-Szabó Magda, Tündér Lala-Sz.M., GErall Durell könyvei. És még alsóba a kötelezőimet is :) Ez azért volt jó mert így nem utáltam meg olvasni, sőt: imádok olvasni :D Az egyik hobbim.
Szóval azért írtam, mert szerintem minden anyának így kéne, mert tök jó kapcsolatot alakított ez ki anyával és még az olvasást is nagyon megszerettem. :) (Ja, és anyám nem unatkozó háziasszony volt, mielőtt valaki megkérdezné, hanem reggelente 5.30 kel/kelt és ment a suliba tanítani, este 5-re ért haza.)
Igen, minden este lefekvés előtt.
Havonta járunk könyvtárba, válogatunk mesekönyveket azokat olvasom neki. Így ezrekbe se kerül és mindig van mesélnivaló.
Akkor segítsetek nekem. A most 4 évesemnek pici korától olvastam, imádja is, végighalgatja stb. Viszont a kétéves tesó, habár ezt szokta meg mégsem érdekli, csak tépkedi ki a kezemből a könyvet, lapozgat, de nem nézi a képet, hanem csak a lapozgatás élményéért ami közben szakad a lap. Így nem tudok olvasni a nagynak sem, lehetetlen, mert persze idegesíti és rászól a kistesóra és a végén veszekedés lesz belőle, mert a tesó nem zavartatja magát.
Délben, este egyszerre alszanak, mondjátok meg, hogy olvassak????? Egyedül vagyok velük, így az is kizárt, hogy közben a kicsi más programot csinál, mert hiába nem érdekli egyből ott van duhajkodni.
Szóval én nem olvasok minden nap :( Már pár hónapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!