Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hova forduljak két éves...

Hova forduljak két éves kislányommal? Vagy nem kell még, várjak míg három lesz?

Figyelt kérdés
Kislányom nagyon befelé lép mindkét lábával, egyre jobban. Olyan kis csámpi. Néha még el is esik benne ha nem figyel oda. Volt itt ahol lakom kint egy ortopéd orvos mert lehetett ingyen cipőt csináltatni a gyerekeknek, nemtudom miért volt ingyen. Na és a lényeg hogy elvittem, hogy csináltassak neki, erre azt mondták hogy három éves korig nem foglalkoznak ezzel, mert három éves korára kell hogy kialakuljon végleges járás. Régebben nem járt így. Most egyre jobban. Gondoltam már arra is hogy mivel elég nehéz, nem kövér, de van súlya azért hogy lehet az a baj. De nemtudom hogy most várjak vagy ne, vagy hova vigyem ha vigyem most? Másnak ilyen tapasztalata?
2009. ápr. 2. 14:15
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja és attól függetlenül hogy nem lehetett neki cipőt csináltatni, én azért mondtam az orvosnak hogyha már levetkőztettem a lábán akkor nézze már meg, de azt mondta hogy úgy mezítláb nem lát semmi extrát. Most vagy azért nem érdekelte mert úgy is mindegy a kora miatt, vagy mert ingyenes volt. Nemtudom.
2009. ápr. 2. 14:17
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
mozgásterápiásokat kérdezz erről...nekem nevelt lányomnál uaígy van jár mzgásterápiára javulgat már...
2009. ápr. 2. 14:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért én nem hagynám annyiban, főleg mert Téged aggaszt a dolog. Vidd el "sztk"-ba, ott is megnézik ingyen, de legalább érdekled őket.

Főleg azért kéne minél előbb, mert most alakul. Ez valóban így van, de a rossz felé is alakulhat ugyanúgy.(amit Te is észrevettél)

2009. ápr. 2. 14:28
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
az én fiam 3.5 éves és az oviban szóltak hogy az ortopéd orvos elküldené kivizsgálásra,aki kijár az ovikhoz. Mivel ő csak javaslatot tett,így mi a gyerekorvossal intéztük a beutalót és kértünk időpontot egy szakrendelésre teljes kivizsgálásra. Nyugodtan beszélj a gyerekorvosotokkal és kérj időpontot ill beutalót:D
2009. ápr. 2. 14:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Nincs még babám,de magamról tudom,hogy ortopéd dokihoz kellett mennem 3 évesen,mert csámpás és lúdtalpas voltam.Mókás volt dokihoz menni és vicces gyakorlatokat mutattak a lúdtalpacskára:))
2009. ápr. 5. 21:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia! Kérdésem lenne: Hogy érted, hogy befelé lép a gyermeked? A lábfejét befelé fordítja(tehát a lábujjak közelebb vannak, a sarok távolabb) vagy a belső talp él van megsüllyedve? Mert mindkét esetben más a teendő.

Mindekettőt tudod te is javítani, korrigálni, ha doki nem segít. Ilyen korban még javítható, sőtt teljesen rendbe hozható. Az a jó, hogy Te legalább észre is veszed, hogy gond van. Mert sajnos sok szülő annyira elvakult gyermekével, hogy nem akarja belátni a problémákat. Mikor kezdett el járni a lányod?

2009. ápr. 6. 20:21
 7/7 A kérdező kommentje:

15 hónaposan kezdett el járni. Hát úgy lép befelé hogy a lábujjrésze mutat befelé, illetve úgy áll a lába. Jaj hogy is magyarázzam. Nem tudom így elmondani. Néha még össze is akad a két lába ha nem figyel oda és akkor van hogy elbotlik a saját lábában. Esetleg ha tudnál olyan oldalt ahol vannak képek, akkor kiválasztanám hogy melyikre hasonlít. Köszönöm hogy foglalkozol vele!

Meg mindenkinek köszönöm az eddigi válaszát!

2009. ápr. 8. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!