Alvajárás ellen mit lehet tenni?
A gyerekek ezt kinövik. De pontosan így olvastam:
". . . Jó tudni, hogy ilyenkor a gyereket nem lehet, és nem is érdemes felébreszteni, a történtekre úgysem emlékezne másnap. Ráadásul pár percen belül magától visszafekszik és elalszik. A jelenség teljesen ártalmatlan, a gyerek biztonságáról azonban gondoskodni kell: barikádozzuk el a lépcsőt, zárjuk be az ablakokat, teraszajtót. "
Ezt az Éva Magazin Kölyökben olvastam.
Az én 5 évesem nagy alvajáró,emiatt már nem is merjük külön szopbában alatatni,mert többször volt,hogy már állt az ágyán,vagy ült,ilyenkor leeshet,megütheti magát.
Pavorozni is szokott,azaz nincs magánál és rémülten kiabál,verejtékes és nyitva vana szeme.
Azt pedig minden nap csinálja,hogy egyzser csak felül éjszaka,elkezd beszélni olyan dolgokról amik nincsenek ott,nyúlkál valamiért,ami nincs ott,a már többször evett is ilyenkor ,egyszer azt hitte fagyit nyal,egyszer meg valami mást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!