Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Patkány a játszótéren, ti...

Patkány a játszótéren, ti járnátok ezután még oda játszani?

Figyelt kérdés
Ma kisfiammal mentünk éppen a játszótérre, amikor egy nagy(tényleg óriási,ilyet még sosem láttam)patkánnyal találkoztunk össze, nah írány haza, inkább a kertben játszunk, mint ilyen játszótéren.Azt tudni kell, hogy ez egy park is egyben, de akkor sem kéne óriáspatkányoknak szaladgálni itt, főleg a város közepén, van ez a játszótér, és nagyon forgalmas, teli van mindig gyerekekkel.Mi még korán mentünk 8 kor így senki nem volt.Egyébként mit tudtok,milyen betegségeket terjeszt a patkány?
2011. júl. 18. 11:28
1 2
 11/13 anonim válasza:
Nem azt mondom hogy most a gyereked taperoljon meg patkányokat meg drogos tűket de így ún.Tápos lesz a gyereked vagyis meglát felnőtt korában egy halott verebet egy kinta alján vagy az utcán nem fog arra járni és az immunrendszere gyegébb lesz!
2011. júl. 18. 17:43
 12/13 anonim ***** válasza:

Az eddig olvasottakhoz annyit, hogy valóban éjjel még több fajta állatka jár a településeken, előbújnak rejtekükről a békák, nyestek, sünik... A patkány állítólag az egyik legtisztább állat, persze ennek ellenére fertőzni is képes. Valóban egy egészséges középutas felfogás a megfelelő, az immunrendszer erősödik a közvetett érintkezés által, de azért persze nem kell cicakakis homokozóba menni, bár előfordulhat játszótereken. Intézményen belül (isi, ovi) ilyen szempontból nyugodt lehet az ember, játszótéren meg ne engedd a homokozóba, ha aggódsz az állati ürülék miatt, ami érthető egy szintig. Attól meg ne félj, hogy harapna a patkány, fürge, fél az embertől, inkább menekül. A kutya hajlamosabb harapni, pedig nappal mindennapos látvány és rengeteg van belőlük.

Rovarokat, emlősöket stb inkább szerettesd meg kicsinyeddel, és mondom, természete EGY SZINTIG az aggódásod, de nem kell ennyire "parázni". A legtöbb játszótéren előfordul ilyesmi, ha láttál ilyet eddig, ha nem, pláne éjjel, ahogyan más is írta.

Olvastam külföldi kezdeményezésekről, ahol pl. direkt engednek kutyákat egy bizonyos óvodába (USA?), pl. az állatok nyugtató hatása miatt (kutyasimogatás, stb.), meg a gyermekek állatszeretetre, toleranciára nevelése okán is, persze oltott, eg.ügyileg ellátott ebekkel igyekeztek tapasztalatot szerezni.

2011. júl. 19. 13:34
 13/13 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, még annyit, a madarak esetét se kell túlaggódni: a madárinflu, sertésinflu nagy eséllyel kamu, az oltásbiznisz miatt. A közönséges influenza átlagban több áldozatot szed a civilizált országokban (is), mint az említettek. A napokban találtam egy madárfiókát, repülni tanult, elvittem egy biztonságosabb helyre, ahol "macskamentesen" gyakorolni tud; a tenyeremben cipeltem, végre nagy nehezen elkezdett repdesni.

(Nyilván elpusztult, vagy nyilvánvalóan beteg madárkához nem értem volna hozzá, akármilyen sajnálatos is az állapota.)

A macskaszőr allergiának meg egyik gyakori oka a steril életkörülmény: a gyermek túlzottan tisztán van tartva, és/vagy alig simogatott kisgyermekkorában (egészséges) macskát. Hangsúlyozom: nem csak ez lehet az oka, de az egyik gyakori ok. E téren is a középút a megoldás: rendszeres szappanos kézmosás pl. macskasimogatás után, de ha nincs rá mód, pár napig nem gond, kicsit akkor jobban dolgozik az immunrendszer. Beteg, halott állathoz meg nem érünk hozzá (csak állatorvos, vagy más vonatkozó szakember), ennyi.

2011. júl. 19. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!