A bolti tej megfoghatja a hasát a 2 éves kisfiamnak?
Figyelt kérdés
Kb egy hete borzasztóan szenved a kisfiam a kakával, de ha pisilnie kell is ordít. Nemrég elkezdtük a pelenkáról leszoktatás,de nem erővel.Ha az udvaron vagyunk nincs rajta pelus,de alig akar pisilni,ordít és fogja fütyijét.Ha kakálnia kell akkor a fenekét fogja és akkor is nagyon sír.Voltunk dokinál,kapott kúpot,beöntést,majd újjal segítettek rajta.Nagyon kemény volt a kakája.Mielőtt dokihoz vittem én is próbálkoztam mindennel,hogy tudjon kakálni,de nem sikerült.Picibb korában is voltak problémák a kakával,de akkor mindig tudtam segíteni neki.Most kapott széklet lágyítót és holnap kell vinnünk vizelet mintát.Mostanában szeret inni bolti tejet 1,5%-osat,képes egy nagy bögrével is meginni,eleinte örültem neki,de azt mondta a doki,hogy talán az fogta meg a hasát.lehetséges ez? Mondta még azt is,hogy ne adjak neki almát és sárgarépát,mert az hasfogó.Milyen gyümölcsöt adjak neki ami nem okozhat ebben az esetben székrekedést?2011. júl. 18. 11:27
1/5 anonim válasza:
Barack narancs,cseresznye,szilva,dinnye,ezeket adhatod.a tejtől nem hinném hogy székrekedése lenne.Kerüld a csokoládét,a kakaót,a krumplit a banánt,az almát répát spenótot.A körtét.Segíthet a paradicsom is az is lazít.A kamilla teának is van székletlazító hatása.Sok rostosat kell ennie,és sok folyadékot innia.az én fiam is szenvedett kb egy hónapig.Mi laevolac szirupot adtunk neki,ha már 3 napja semmi nem volt.Minden nap etetek vele legalább 5 barackot,meg kapja ezt a probiotikus joghurtot ami ilyen kicsi üvegben van.azóta max 1 1 nap marad ki.
2/5 anonim válasza:
Az én kislányom 16hós.ő is bolti tejet kap felforralva.én 2.8-ast adok neki.De még soha nem volt szorulása tőle,előfordult nálunk is hogy 2-3 napig nem volt kakija én Laveolac-ot adtam neki attól már aznap volt kaki.
3/5 anonim válasza:
Még annyit nálunk a sárgarépa inkább meghajtotta mint megfogta volna a kislányomat.
4/5 anonim válasza:
A rizs is székletfogó (minden, amiben sok keményítő van)
A szőlő viszont lazítja, bár még nincs szezonja, de hamarosan az lesz. Addig pedig sárgabarack és szilva tuti hajtós gyümölcsök. Pár hétig én adnám neki a levolacot folyamatosan, aztán csak szükség szerint, ha kimaradna egy nap a kaksi.
Nálunk a nagylányom volt szorulásos. Az a legrosszabb, hogy egy ilyen élmény után nem mer kakilni és tartogatja, ami csak további problémát okoz. Ezért lenne jó, ha inkább hígabb széklete lenne, amit nem tud tartogatni (enyhe hasmenés).
5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Mára már rendbe jött a kisfiam! :)
2011. júl. 22. 14:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!