Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A bolti tej megfoghatja a...

A bolti tej megfoghatja a hasát a 2 éves kisfiamnak?

Figyelt kérdés
Kb egy hete borzasztóan szenved a kisfiam a kakával, de ha pisilnie kell is ordít. Nemrég elkezdtük a pelenkáról leszoktatás,de nem erővel.Ha az udvaron vagyunk nincs rajta pelus,de alig akar pisilni,ordít és fogja fütyijét.Ha kakálnia kell akkor a fenekét fogja és akkor is nagyon sír.Voltunk dokinál,kapott kúpot,beöntést,majd újjal segítettek rajta.Nagyon kemény volt a kakája.Mielőtt dokihoz vittem én is próbálkoztam mindennel,hogy tudjon kakálni,de nem sikerült.Picibb korában is voltak problémák a kakával,de akkor mindig tudtam segíteni neki.Most kapott széklet lágyítót és holnap kell vinnünk vizelet mintát.Mostanában szeret inni bolti tejet 1,5%-osat,képes egy nagy bögrével is meginni,eleinte örültem neki,de azt mondta a doki,hogy talán az fogta meg a hasát.lehetséges ez? Mondta még azt is,hogy ne adjak neki almát és sárgarépát,mert az hasfogó.Milyen gyümölcsöt adjak neki ami nem okozhat ebben az esetben székrekedést?
2011. júl. 18. 11:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Barack narancs,cseresznye,szilva,dinnye,ezeket adhatod.a tejtől nem hinném hogy székrekedése lenne.Kerüld a csokoládét,a kakaót,a krumplit a banánt,az almát répát spenótot.A körtét.Segíthet a paradicsom is az is lazít.A kamilla teának is van székletlazító hatása.Sok rostosat kell ennie,és sok folyadékot innia.az én fiam is szenvedett kb egy hónapig.Mi laevolac szirupot adtunk neki,ha már 3 napja semmi nem volt.Minden nap etetek vele legalább 5 barackot,meg kapja ezt a probiotikus joghurtot ami ilyen kicsi üvegben van.azóta max 1 1 nap marad ki.
2011. júl. 18. 12:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Az én kislányom 16hós.ő is bolti tejet kap felforralva.én 2.8-ast adok neki.De még soha nem volt szorulása tőle,előfordult nálunk is hogy 2-3 napig nem volt kakija én Laveolac-ot adtam neki attól már aznap volt kaki.
2011. júl. 21. 16:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Még annyit nálunk a sárgarépa inkább meghajtotta mint megfogta volna a kislányomat.
2011. júl. 21. 16:12
 4/5 anonim ***** válasza:

A rizs is székletfogó (minden, amiben sok keményítő van)

A szőlő viszont lazítja, bár még nincs szezonja, de hamarosan az lesz. Addig pedig sárgabarack és szilva tuti hajtós gyümölcsök. Pár hétig én adnám neki a levolacot folyamatosan, aztán csak szükség szerint, ha kimaradna egy nap a kaksi.

Nálunk a nagylányom volt szorulásos. Az a legrosszabb, hogy egy ilyen élmény után nem mer kakilni és tartogatja, ami csak további problémát okoz. Ezért lenne jó, ha inkább hígabb széklete lenne, amit nem tud tartogatni (enyhe hasmenés).

2011. júl. 22. 11:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Mára már rendbe jött a kisfiam! :)
2011. júl. 22. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!