Fitymaszűkület műtéti megoldása hány éves korban javasolt? Az enyém most 3 éves. Hogyan zajlik?
Szia!
A fiamnak januárban volt, ő már 4 múlt akkor.Nekem azt mondta a doki, h hamarabb kellett vna vinnem, 3 évesen szokták ezeket csinálni.Lehet igaza van, csak tudod én nem akartam addig "bántani" neki amig nincs vele külön gond, ha tud pisilni akkor rendbe van, de ha gond akkor mihamarabb vinni kell, ezt én is tudtam.Szóval, a gond akkor lett mikor a 4 éves "kosz" -amit nem tudtam neki a makkjáról lemosni(mivel nem lehet hátra huzni egyáltalán)
begyulladt neki elég látványosan. Ekkor vinni kellett a dokihoz, és ott azonnal kimosták neki betadinos jóddal, ami nagyon fájt sajnos neki.Nekem akarom részletezni, mert nem jó előre tudni h az h zajlik, una párnapra rendbe is jött neki.És ekkor már megvolt a műtét időpontja, mert azt mondta a doki h ez mostmár "időzitett bomba" mikor jár igy megint a kisfiú!
A műtét napján reggel éhgyomorra kellett vinni őt.Előtte vérkép, vizelet eredmények, altatóorvosi vizsgálat és ezek a papirok reggel 7kor a gyerekkel együtt a betegfelvételen.Kapott ágyat, 11kor vitték, kb.20 percet volt benn.JÓkedvűen ébredt.Mikor ment el a fájdalomcsillapitó hatása akkor kezdett neki fájni!
Addig nem mehettünk haza amig 2x nem pisilt! hát , nem akart, és napokig nagyon nehezen ment neki.Idegörlő napok voltak!! a kórházba ha nem hány ébredés után, lassan ihat, kortyonként, infuziót azt kapott, és 3x tettek neki rá 8ó alatt amig ott voltunk lidokainos kenőcsőt! Mi vittünk bilit neki, és milyen jól tettük, mert a kacsa az katasztrófális volt.Jó kis fertőzés forrás az biztos:(
Az orvos többször bejött és megnézte őt.Ha jól van a kisfiú akkor lehet hazamenni aznap!
Itthon még naponta 1x kellett neki kamillázni, és betadine kenőccsel kenegetni, erre egy kis gézlap és arra a kisgatya.Az enyémnek kb. 4-5 nap múlva jött ugy rendbe h nem félt a pisiléstől.Mi a 2. konrtollon láttuk meg a makkját neki, akkor huzta vissza a doktor.És una 4 napra rá kellett nekem elkezdeni minden este hátrahúzni!
Azóta is csinálom neki, mert ő magának bizony nem akarja.
A lényeget elfelejtettem!!! Én nem kértem körülmetélést, holott sokan azt ajánlották mert h hamarabb gyógyul....nem tudom?! Viszont én nekem soha nem volt dologom ilyen "fazonnal" igy én ezért sem, meg néztem képeket a neten róla és nem tetszett meg én gondolom h ha nincs ott a bőr-fityma-akkor a kórokozók jobban bejuthatnak később.
Minden jót nektek!
Halisztok!
Csak most bukkantam rá erre az egyébként számomra igen értékes tapasztalatra. (Köszönet, hogy leírtad [2009-04-01 17:40]-es! :-) )
A kérdésem az lenne, hogy...
_ Miféle beavatkozást végeztek akkor el a kisfiad kukóján? Konkrétan mit/hogyan csináltak vele? (Mi annak az eljárásnak a neve?)
_ Hol műtötték meg?
_ Ki volt az orvos, aki műtötte? Mit le7 róla tudni?
_ A műtét előtt mennyire kaptál pontos tájékoztatást az egész procedúráról? Orvos mennyire volt empatikus, segítőkész... stb.?
_ A seb kb. hogy nézett ki? A varratai kb. hogyan helyezkedtek? (Kb. hány varratot kapott?) _ Most ezekből mennyi látszik?
_ Mekkora volt a műtét előtt a fitymatúltengése? (a fölös fityma, ami átlóg a makkja végén...) Utána ez mennyit változott?
_ Most hogy van a fiad?
_ Nem okozott benne vmiféle leki sérülést ill. gátlást ez a procedúra? Nem lett ettől zárkózottabb, szégyenlősebb??
A Kérdezőéknél uez érdekelne, ill. hogy mikor volt a műtét, ha azóta már -- feltételezem, hogy -- megvolt...?
Válaszaitokat előre is köszönöm, tisztelt Apukák/Anyukák...! :-)
Üdv: EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!