16hónapos elmúlt a kislányom és még nem jár önállóan. Nem nagyon késő? Aggódom!
A férjem 18 hósan indult el. Nagyon nem tudok tanácsot adni,mert Te ismered a lányod. Hol tart most? Egyébként a mozgásfejlődésével eddig minden rendben volt?
Doki,védőnő mit mondanak?
Az én fiam 16,5 hónaposan kezdett járni, nem csak 2-3 lépést, hanem többet is egymás után.
Ő 13 hónapos korától sétált bútorok/fal mellett. És az elindulást megelőzően kb 2 hónapon át csak 2-3 lépést volt hajlandó megtenni, azt is csak akkor, ha közelbe voltam, és az ölembe tudott esni.
De nálunk az orvos és a védőnő is azt mondta, hogy nincs semmi gond, csak kicsit lusti (szerintem leginkább bátortalan volt). De ő mindent majdnem az utolsó pillanatokban kezdett el.
Gyerekorvos mit mond?
Kapaszkodva lépeget?
Egyetlen lépést sem tesz meg önállóan?
Nekem 16 hónapos a kisfiam, és még ő sem jár önállóan. Bútorok és fal mellett természetesen járkál, meg úgy, hogy az egyik kezét fogom.
De mi Dévény tornára jártunk/járunk, mert enyhén hypotón volt, így tudtam, hogy nem fog hamar elindulni. A gyógytornász szerint mert semmi akadálya nincs annak, hogy önállóan járjon, de még valószínűleg nem érzi elég biztonságosnak, hogy elinduljon.
Így hát nincs mit tenni, türelmesen várni kell.
Ha nincs semmi problémátok, akkor nem kell aggódni, hiszen még van 2 hónapja, hogy a nagy átlagba beleférjen, addig pedig sok minden történhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!