Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 17 hónapo kisfiam hetek óta...

17 hónapo kisfiam hetek óta nem hajlandó ebédelni. Már minden fortélyt, cselt, módot kipróbáltam, de nem és nem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Természetesen nem eröltetem,annál rosszabb,de aggaszt hogy nem eszik főtt kaját.
2009. márc. 30. 14:35
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
én semmit se tettem ilyenkor, ha nem eszik akkor nem...de köv étkezsénél nem adtam neki mást hanem újra az ebédjét kínáltam akkor éhes volt s megette
2009. márc. 30. 14:37
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kislányom nagyon rossz evő, 19 hónapos. Most ritkítottam az étkezésein, így rendes adagokat fogyaszt el nagy örömömre:

- reggeli: szendvics (fél szelet kenyér, vaj, felvágott, zöldség)

- tízórai: túrórudi vagy tejszelet (néha kimarad, akkor ebéd után ez a desszert)

- ebéd: amit mi eszünk, mindig van benne zöldség, husi, néha tészta

- uzsi: gyümölcs

- vacsi: tejpép kölesgolyóval (mert utóbbi a kedvence)

Ja, és úgy hajlandó enni a kisasszony, hogy közben a kedvenc meséjét nézi. Amióta tud járni, mindig le kell kötni valamivel a figyelmét, alig tud egy helyben ülni. :-)

Az jutott még eszembe, hogy a kislányom 1-szer alszik egy nap, és van, hogy ha korán kel reggel, akkor a du-i alvás után ebédel csak, mert fáradtan ő sem eszik.

Üdv.

2009. márc. 30. 15:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Kb.nálunk is így néz ki a napi kaja,csak az ebédet nem akarja.Már próbáltam hogy vacsira kapja meg a főtt kaját,de nem eszi meg úgy sem,hanem kéri a vacsi-kaját.
2009. márc. 30. 17:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Ja,még annyi,hogy felkelés után iszik 2dl tejet,este lefekvéskor 2dl kakaót.
2009. márc. 30. 17:46
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is vannak ilyen hullámvölgyek a kajálásban. Én ezt úgy oldom meg, hogy kihagyjuk a tízórait és már olyan éhes ebédre, hogy alig várja, hogy ehessen. Én is úgy gondolom, hogy az ebéd a legfontosabb étkezés. Olyan is van, hogy reggelire csak tejet iszik és utána már csak ebédkor eszik, de akkor rendesen. Aztán, ha pár nap alatt visszatért az étvágya, akkor visszaállítjuk a tízórait.

És nem szabad sok választási lehetőséget felajánlani. Ez az ebéd és kész!

2009. márc. 30. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!