Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Oviban tapasztalt anyukák! Mi...

Oviban tapasztalt anyukák! Mi az ami tuti hogy kelleni fog oviba?

Figyelt kérdés

Most kezdi a lányom az ovit. Augusztus végén lesz a szülői és csak pár nap marad beszerezni mindent. Gondoltam előre elkezdenék vásárolni, na de mi kell. Gondolom tisztasági szappan, fogkefe,fogkrém, ovis zsák, de mekkora? váltócipő.

Segítenétek, tudom hogy mindenhol más az elvárás, csak kb szeretnék látni valami képet!

2011. júl. 4. 15:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg telefonon őket.

Kár itt olvasni erről, mert tényleg mindenhol más kell.

Pl nálunk nem kell ovis zsák, nem kell szappan, nem kell fogkrém.

Tisztasági cuccokat a csoportpénzből fogják megvenni.

Nekünk csak váltóruhát kell majd vinni + párnát + plédet.

2011. júl. 4. 15:41
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem ismersz senki, aki abba az oviba jár/t?

Az ottani szokásokról biztos sok hasznosat tudnál meg.

Nem mindenhová kell zsák, tisztálkodási szer sem.

Váltó cipő biztos kell, sőt hasznos, ha egy külön udvari játszósat is beviszel évszaknak megfelelően.

Vegyél pár szabadidő nadrágot, pólót benti ruhának, persze ha ezek nincsenek otthon.

2011. júl. 4. 15:42
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

A ruhakészletet töltsd fel, mert sok fog kelleni. Pl póló, kényelmes nadrágok, a legjobb a közepes vastagságú, hogy ne csak télen vagy csak nyáron legyen jó.

Ami tuti kell, az a váltócipő. Fogkefe.

Hát a többi eléggé változó. Általában kell ágyneműhuzat is, a szokásos gyerekméret, és kicsi törölköző.

Nálunk kell még tornazsák (ovizsák nem) és év elején egyszer kell bevinni tisztasági csomagot: szalvéta, zsepi, wc papír, fogkrém, folyékony szappan. Ezeket közösbe rakják, és ha valami elfogy, akkor azt kell még vinni, de általában majdnem kitart.

2011. júl. 4. 15:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Náluk ezek kellettek:

-Oviszsák-tudtommal ebből csak egy méret létezik

-teljes váltóruházat kinti és benti is, fehérneműkkel együtt

-benti cipő

-tisztasági csomag-havonta kellett vinni-100db-os papírszalvéta, papírzsepi, 4-6 tekercs wc papír, fogkefe, fogkrém

2011. júl. 4. 15:49
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem kell zsák, fogmosófelszerelés, csak 1 komplett váltóruha "baleset" esetére, váltócipő. Ágynemű és kispárna. A többit (szalvéta, stb.) a szülőin beszéltük meg, ezeket ugye bármikor be lehet szerezni.
2011. júl. 4. 15:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Látod, ovinként eltérő.

Nálunk kell:

ovis zsák, benne benti vászoncipő egy komplett váltóruhával (bugyi zokni is).

kis kéztörlő törülköző

félévente: 1 cs szalvéta 4 guriga wc papír, 200 db papírzsepi, rajzlap, írólap, színespapír

kiscsoportban nálunk nem mosnak még fogat, de nagyobbaknak fogkefe, fogkrém, fogmosó pohár

kislányoknak saját fésű

ágynemű huzattal a délutáni alváshoz

2011. júl. 4. 16:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

nálunk kellett ovis zsák (én 100 forintosban vettem olyan 5-600 forint között volt tavaly)

Kellett tornazsák, benne kék rövidnadrág és fehér póló.

Benti cipő, ágynemű (paplan+párnahuzat) kispárna. Minimum egy váltás ruha, de nem árt kettő én azt tapasztaltam. (nem feltétlen a bepisilés miatt, leeszi magát, vagy nálunk sajnos nagy sláger volt a pancsolás így gyakran kellett öltöztetni őket)

Negyedévente kellett bevinni: 100 darabos szalvéta, 200 darab zsebkendő, fogkrém, folyékony szappan (nálunk kikötötték, hogy baba termék legyen) fogkefét én minden negyedévben vittem, amúgy csak egyszer kértek, de az én fiam hamar szétrágott egy fogkefét, meg szerintem azért 3-4 havonta illő cserélni.

2011. júl. 4. 16:54
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Minden ruhadarabból legalább két darab váltóruhának, jellel ellátva.

Váltócipő

Fogmosópohár-fogkrém-fogkefe

pizsoma (váltásnak ugye kell legalább 2 garnitúra)

nálunk kérnek ágynemühuzatot (ebből is váltásnak két garnitúra)

Nálunk adnak ágyneműt, adnak törölközőt, azt nem kell vinni.

Vinni kell viszont minden hónapban folyékony szappant, szalvétát, wc papírt, zsepit. És minden héten szerdán gyümölcsöt.

2011. júl. 4. 16:54
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk amit kértek: váltóruha 2 garnitúra, váltó cipő, esőkabát, gumicsizma, tornazsák benne tornacipő és zokni. Kérik, hogy mindenki hátizsákkal menjen reggel, mert sokat sétálnak és a kicsik mindig találnak valami érdekeset, amit abban gyűjtenek.

Tisztasági csomagot nem kérnek semmit, csoportpénzből veszik meg, hogy minden kisgyereknek egyforma legyen, a jelet meg az óvónénik ráírják.

2011. júl. 4. 17:17
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Egytől egyig hasznosak voltak.

Húúúú tényleg látom ahány ovi annyi féle! Akkor lehet keresek valakit akinek oda járt a gyerkőce, bár nem nagyon ismerek senkit.

2011. júl. 4. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!