Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek egyáltalán helyes...

Szerintetek egyáltalán helyes dolog meghívni a kisgyerekeket az esküvői lakomára?

Figyelt kérdés

Mikor kicsi voltam (kb. 8 éves voltam), a szüleim nem vittek el oda, csak a templomba. Ők úgy gondolták, hogy nem kisgyerekeknek való az a hely, mert rohangásznak, ami nem jó (főleg kaja után), mert zavarhatják a felnőtteket, nekimehetnek valakinek. A másik oka pedig az, hogy a mulatság késő estig is eltarthat, és ha a gyerek fáradt, óbégatni kezd.

Sok az édesség ott, ami könnyen csábításba ejti a gyerkőcöket és sokat ehetnek belőle, majd a végén rosszul lesznek (az egyik barátnőm szerint, mert a nővérének az akkor 7 éves kisfia másnap rosszul lett és kidobta a taccsot)

17 évesen voltam először a lakomán. Akkor 7 kisgyerek volt jelen. Komolyan mondom, tök idegesítő volt, ahogy rohangásztak, lufit követeltek. Voltak, akik a fehér lufikból akartak szerezni, amikből szív koszorúformát csináltak a színpadon, de sokan rászóltak, hogy azt nem szabad, erre hisztizni kezdtek.

Azt sem szeretem, ha a kicsi gyerekeknek mindig azt mondják, hogy milyen aranyosak ebben a szerkóban / ruhában. Nem vagyok gyerekgyűlölő, de nem tudom, mi egyáltalán aranyos ebben? És lehetséges, hogy nem érzi jól magát ebben a ruhában, csak azért kellett felvennie, mert egyrészt kötelező, másrészt ráerőszakolták. Azon az esküvőn találkoztam egy 15 év körüli lánnyal, aki nem érezte jól magát. Én rosszullétre gyanakodtam és segíteni akartam neki, de ő azt mondta, hogy nem tetszik neki a harisnya meg a blúz, de az anyja ráerőszakolta. Majd hozzátette, hogy ő 15 évesen is tudja, hogyan kell csinosan öltözködni.

2011. júl. 1. 21:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálhatod, hogy kisgyerekként nem élted át az élményt, mert egy gyereknek óriási szerintem. A szüleied nagyon elrontották. Igen is való nekik, mert nagyon élvezik, és én még nem találkoztam olyannal akit zavart volna, hogy rohangálnak. Akit zavar, azt az is zavarja, hogy a násznép vonatozik körbe-körbe? Vagy, hogy egynémelyik sokat ivó pasi boldog-boldogtalanhoz odamegy felkérni táncolni?:). Vagy, hogy spicces csoport hangosan "énekel". Azért egy igazi mulatós lagziban a rohangászó gyerek egyáltalán nem feltűnő.
2011. júl. 1. 23:09
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi helytelen nincs abban, ha kisgyerekek is vannak a lagzin. Szerintem akkor olyan a hangulat, hogy ott még egy visító gyerek se zavar. Bár az én gyerekeim nem hisztiztek, hanem táncoltak, örültek, jól elvoltak. És sokáig ott voltunk, és már bőven az alvásidőn túl voltunk, mikor hazaindultunk, de annyira izgatottak voltak, hogy nem is igazán voltak álmosak.
2011. júl. 2. 01:38
 13/16 anonim ***** válasza:
36%

Fura családból származol, az ilyenek azok, akiket kikéne lőni a holdra, ha emberek közt nem tudják jól érezni magukat. Tipikusan azok lehettek, akiket zavarnak a játszótéren szaladgáló gyerekek.

Ráadásul ostobaságokat is írtál.

Egyrészt 8 és 7 éves már nem kisgyerek. 15 éves pláne nem.

Másrészt meg ha kidobta a taccsot másnap, az azért lehetett, mert romlott volt a süti és nem azért mert elcsábult és evett belőle. Erre figyelni kell, mert melegben gyorsan és könnyen megromlanak a sütik.

Egyébként meg sok lakodalomban voltam már és nem rohangáltak a gyerekek, nem zavarták a felnőtteket (már persze a normálisakat, de az én családom ilyenekből áll), nem kiabáltak, amikor elfáradtak és egyébként sem csináltak semmi ilyet amit említettél.

A 15 éves dacos kamasz meg nem tudom hogy jött ehhez a témához. Ő különösen nem gyerek, másrészt el tudom képzelni, hogy olyan ruhát akart felvenni, ami kicsit sem illik egy esküvőre és valóban rá kellett erőszakolni. Jó kiskamasz vagy magad is, nem tűnik fel, de például amikor Putyin ment Gyurcsányékhoz vacsorára és a kiöltözött emberek közt ott állt Gyurcsány fia farmerben és mintás pólóban (jó azóta tudom, hogy beteg az a szerencsétlen)bennem is felmerült nem tudtak volna ráerőszakolni legalább egy egyszínű pólót, ha normálisan nem is tudták felöltöztetni.

Én egyébként ilyeneket nem látnék szívesen az esküvömőn akik másokkal vannak elfoglalva és csak finnyogni tudnak-ez visszataszító. Kisgyerekek jöhetnének, kicsit sem idegesítenek engem.

2011. júl. 2. 09:01
 14/16 A kérdező kommentje:

Azt nem mondanám, hogy elrontottak engem a szüleim. 8 éves korom után nem zajlott le semmilyen esküvő a családi vagy ismerőseink körében, ezért voltam ennyi év után újra esküvőn és legelőször lagzin.

Nem tehetek arról, hogy nem vagyunk valami túl sokan a családban. Akinek rengeteg rokona van, az számíthat az esküvői meghívásokra. Pl. az egyik barátnőm iskoláskorában vagy ötször volt esküvőn. 15 éves voltam, amikor mesélt az unokanővére esküvőjéről. Érdeklődtem a lagzi felől. Azt felelte, hogy jó volt, csak szűk volt a helyiség, mert elég rosszul tervezték meg. No, meg hűvös is volt egy kicsit. A gyerekek meg mindenbe belefutkostak a szűk hely miatt. Na, hát ez nem az ő hibájuk volt.

2011. júl. 2. 11:30
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Mi sok esküvőn voltunk gyerekkoromban, és imádtuk. Igaz, rohangáltunk, de jól éreztük magunkat, és nem zavartunk senkit.

Engem nem zavar, szeritnem nagyon élvezi egy kicsi is az esküvőt, táncot...

Kezelni kell, tény, nem minden -nem inkább gyerek, mint szülő alkalmas arra, hogy elmenjen ilyen helyre.

A ruha változó, lányom imád csinos lenni:-))

2011. júl. 2. 12:26
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek családtagok, miért ne lennének ott a lagzin? Persze nem hajnalig. Rohangálnak, oké, és? Annál jobb a hangulat, ha kis izgő-mozdó rosszcsontok ropják a parketten habos-babos csodacicomában. Az én lagzimon is voltak gyerekek és imádtam őket, táncoltam velük és rettenetesen élveztem, hogy a kislányom úgy néztek rám a gyönyörű ruhámban, kontyommal, sminkemmel, mintha egy mesebeli hercegnő lennék, csak tátották a szájukat. Na jó, elkalandoztam, a dolog nem rólam szól, lényeg, hogy a gyerekek úgy viselkednek, mint a gyereke, algzin is meg máshol is, épp ezért szereti őket minden normális ember! Ott a helyük, ahol a többi családtagnak, ilyen örömteli ünnepen csak oldottabbá, még kedvesebbé varázsolják az amúgy is boldog pár legszebb emlékeit!!
2011. júl. 2. 13:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!