Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van értelme éjszaka felkelteni...

Van értelme éjszaka felkelteni pisilni a 3 éves lányom? Ez segít az éjszakai szobatisztaság eléréséhez?

Figyelt kérdés
2011. júl. 1. 13:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Én is így voltam a lányommal. Aztán úgy döntöttem felkeltem. Bár annyira mélyen alszik, hogy sokszor nem is volt teljesen észen. Bár próbáltam hangosabb lenni és mondani neki, hogy bilin ül és pisilhet a bilibe. A hangommal próbáltam érzékeltetni vele, hogy most fel kell lenni, aztán mikor pisilt megdícsértem. Aztán lefeküdt és aludt tovább. Reggel ha nem pisilt be nagyon megdícsértem. Általában nem pisilt még egyszer, de néha előfordult, hogy így is becsurgott.

De amúgy ezt csináltam egy darabig. Aztán úgy éreztem, hogy használ. Majd megint visszatért a dolog. Én is nagyon fáradt voltam, így nem ébredtem fel, akkor nem volt felébresztve ő sem. Aztán ahogy telt az idő, volt hogy magától nem pisilt be. Akkor agyondícsértem és mondam neki, hogy most nem is ébresztettem fel és milyen ügyes, hogy mégsem csurgott be a pisi.

Persze aztán megint voltak pisis napok. Mikor hogy. Már az óvonőnek is mondtam, hogy három nap nem pisil be, kettőt igen, meg hát mikor hogy. Aztán mondta, hogy majd alakul az, meg hát én is olvastam ezt, így valahol ezzel vígasztaltam magam. 5 éves korig normális ha becsurog. Utána kell elkezdeni aggódni. Meg hát meg kell vizsgálni, hogy van e olyan dolog ami miatt bepisilhet. De ha csupán még nem érett meg rá akkor nem nagyon van megoldás.

Az sem megoldás, hogy nem kap inni. Nálunk ez sem vált be. Meg valahol olvastam, hogyha iszik, akkor inkább jobban kell hogy érezze hogy pisilni kell, mert jobban feszít a hólyagja. Úgyhogy az sem feltétlenül igaz, hogy ne igyon. Én mindig arra gondoltam, hogy nekem jó hogy szomjasan kell elaludnom. Szerintem az szörnyű.

Nekem kiskoromban sokáig volt gondom az éjszakai bepisiléssel. Kipróbáltak már velem egy csomó mindent, vittek orvoshoz, de nem találtak szervi bajt. Még alsós koromban is volt hogy bepisiltem éjjel. Nem mindig, de azért elég gyakran ahhoz képest. Aztán 5.-es koromra olyan helyre kerültem, megnyugodtam lelkileg és onnan kezdve egy fél év elteltével el is múlt minden mint a karikacsapás. Persze addig nem volt tábor, meg olyan hely ahol ott lehet aludni. Először 7.-es koromban mertem ottaludni valahol táborban. De akkor is nagyon féltem. Mert azért az nagy égés lett volna. De aztán sikerült és nagy magabiztosságot adott. Bár már 28 körül járok, de annyi bennem maradt az egészből, hogy este ha úgy érzem pisilni kell akkor megyek ki. Bár néha olyan mintha már kényszeres lenne. Bár azért sikerült leküzdeni, néha jön ez csak elő jobban. De már régen nincs ezzel gondom.

Tehát ezzel csak azt akarom mondani, hogy próbáld ki a felébresztést, de ha felébred és nem tud majd visszaaludni, vagy ha nem használ akkor hagyd a csudába. Várj pár hónapot, hátha később. Aztán úgy is eljön az ideje.

Mi most a lányommal ott tartunk, 4 éves, hogy kb 6-8 nap nem pisil be, vagy felkel éjjel, vagy hajnalban, vagy néha csak reggel, aztán jön pár nap akkor van bepisilés. De én nagyon megdícsérem ha siker van és nem bántom és próbálom bíztatni ha becsurog. Remélem lesz jobb. Nekünk sem megy hipp hopp, de megszenvedünk érte együtt.

Kitartás, türelem.

2011. júl. 3. 17:34
 12/15 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Az én kislányom is rögtön visszaalszik ébresztés után. :) A vizet én sem tudom megvonni tőle és igazából nem is akarom.
2011. júl. 4. 11:30
 13/15 A kérdező kommentje:
A tegnapi 13.23-as válasz írójától kérdezném, hogy neked rögtön éjszaka is szobatiszta lett a gyermeked, ahogy levetted a pelust róla? Nem kötekedni szeretnék, csak érdekel. Szerintem, ha nem veszem le a pelust róla, amikor ő kéri az sokkal rosszabb neki, mint az éjszakai bepisilés.
2011. júl. 4. 11:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Én vagyok a tegnapi 13:23-as, én még adok a lányomra éjszakára pelust, bár van, hogy szárazon ébred, de zömmel nem, nappal viszont bugyiban alszik (28 hónapos). Szerintem lehet, hogy csak azért kéri a lányod, hogy ne adj rá pelót, mert melege van benne vagy kényelmetlen vagy csak egyszerűen szeszélyből (nem akarlak ezzel a szóval bántani, arra célzok, hogy van, hogy a gyerekek csak azért kérnek valamit, hogy lássák, hogy érvényesül az akaratuk), nem pedig azért, mert készen áll az éjszakai ágytisztaságra. Már erre abból következtetek, hogy nem bírja ki reggelig pisilés nélkül.

Én nagyon ellene vagyok az ébresztésnek, főleg, ha egy olyan egyszerű dologgal, mint a pelenkázás, kiváltható. Csak 5-7 éves korra elvárható az éjszakai ágytisztaság. Tudom, sokan sokkal hamarabb ágytiszták, de nagy a szórás.

2011. júl. 4. 14:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Még nem szobatiszta éjszaka? A húgom 2 éves a bilije az ágya mellet van ha pisilni kell fölkel a lámpa égve maradt így látja és tud pisilni.
2013. nov. 12. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!