Két és fél éves gyerekkel elmennétek moziba?
Menyi ideig tud nyugodtan ülni a tévé előtt?
Kb. annyi ideig bírja majd a mozit is, talán pár perccel tovább. Nekem a négy évesem ugyan kibírta a macilacit, de a 10. perc után 5percenként kérdezgette mikor lesz már vége.
Én is pont ezt akartam kiírni! :)
Mi nyertünk rá jegyet, majdnem 3 éves az enyém is, de lehet hogy még korai lenne neki is.
A mozi egészen más, mint otthon megnézni egy filmet. A gyerekek többsége eleve megijed attól, hogy váratlanul sötét lesz. A mozik székei felnőttekre vannak tervezve, tehát egy kisgyereknek kényelmetlenek, abban egy "igazi" filmet nem fog tudni nyugton ülve végignézni.
Ha megfigyeled őt otthoni filmnézés közben, rá fogsz jönni, hogy a legnagyobb kedvencét sem tudja 15-20 percnél tovább nézni figyelmesen. Kb erre számíthatsz a moziban is, ha csak nem kell a sötéttől való bömbölés miatt az első 5 percben kimenekülnötök...
én mennék az enyémmel, de csak mert már több előadáson és koncerten is jártam vele, nem lenne új és idegen neki sem a nézőtér, sem a sötétség, és én is tudom mire számíthatok tőle.
szerintem próbáld ki, előtte fáraszd le sok játszóterezéssel, a nézőtérre vigyél be magaddal gyümölcslevet (mi nasit sose viszünk be, mert akkor az evésre figyelne, nem a műsorra, de te ismered a gyerkőcöd), és mondd el neki, mire számíthat, és hogy kell viselkedni. Én azt tanítottam a lányomnak, hogy előadás alatt nem hangoskodunk, nyugton ülünk, és csak a végén jövünk ki. De mindig hangsúlyoztam, hogy ha nem tetszik neki a dolog, szóljon nyugodtan, és kimegyünk.
Végtelenül nyugodt, türelmes és szófogadó a lánykám, akivel már két éves kora óta járunk színházba, koncertre, táncelőadásokra, és még nála is kétesélyes, hogy végig tudunk-e nézni egy előadást. Ha tetszik neki, végigüli, ha nem tetszik, akkor nem. Szóval szerintem próbáljátok ki, és legyen benne a pakliban, hogy nem sikerül.
Én 20 hónapost vittem cirkuszba, tátott szájjal, mozdulatlanul bámulta 1,5 órán keresztül az előadást. Pedig ő aztán tényleg örökmozgó! A múltkor templomba vittem a keresztfiam konfirmálására, ott is szépen ült egy félórát, pedig az tényleg unalmas volt. Moziba mondjuk nem vinném el, mert a tévét egyáltalán nem értékeli.
Én a helyedben elvinném, leültök a szélére, ha nagyon nem bírja, kijöhettek egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!