Hogyan tovább? Kisfiam 2,5éves, pisi terén szobatiszta éjjelre is. Kakival vannak gondok, mindig a gatyóba engedi. Azonkívül, hogy mondom neki, bilibe, wc-be kell végezni, mit tudok tenni? A pelust már nem szeretném visszatenni rá.
Mást nem nagyon tudsz tenni, elég ha kaki után elmondod: nem baj, hogy a gatyóba ment, de legközelebb kakiljon ügyesen a wc-be, bilibe.
2,5 éves a fiam, nála úgy kezdődött a szobatisztaság, hogy nem kérte többet a pelenkát. Alváshoz ráadtam, akkor intézte a nagydolgát. Aztán egyszer csak napközben a gatyóba. Aztán valami miatt megmakacsolta magát, és visszatartotta 5 napig, majd nagyon megszenvedett vele. Ezután már félt, hogy kemény lesz a kaki, és a következőt megint tartogatni akarta. De mikor már nem bírta tartani, akkor kérte a bilit. És azóta már nincs ezzel gondunk.
Jót tett neki az is, hogy rokon gyerekek voltak nálunk, és látta, hogy ők is bilibe pisilnek, kakilnak.
Én meg azt figyeltem meg, hogy jobb ha arra az időre becsukom a wc ajtaját, és egyedül hagyom.
Előző vagyok.
leginkább azt akartam írni, hogy szerintem se add vissza a pelust, az jó, hogy legalább nem tartja vissza.
Miután a fiam belekakil a bilibe, mindig megkérdezi: "Anya, büdös?" Szóval szerintem a fiamban a szag keltett némi félelmet, mert nagymamától többször hallotta:"Az a büdös kaki még mindig a pelusba megy?"
Lehet, hogy van valami hasonló dolog a fiadnál is, és amíg ő nem rendezi ezt magában, addig vár a bilibe kakilással.
Szia!
Az én fiamnak is volt problémája a kakival,de a "kakimanó éhes" (elég bugyuta) mesével sikerült leszoktatnom.
Azt is mondtam neki,hogy nagyon fog fájni a feneke,ha a gatyóba kakil,az is használt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!