Adtok valamilyen lábbelit bentre kisgyereketek lábára?
Nemrég jártunk körbe jópár cipőboltot - szandit kerestünk - és mindenhol azt mondták, kell bentre a lakásba is szandi a gyerkőc lábára, hogy ne csússzon el, tartsa valami a bokáját, és a tök sima talajon (laminált lap, parketta, járólap) nem egészséges a mezítlábazás.
Ez igaz, vagy csak azért mondták, hogy + 1 pár szandit vegyünk??
Nem.
Egyrész mert ki be jár kertbe és ott kint ugye sokkal egészségesebb mezítláb lenni(meg ő jobban is szereti)
Ha fel is veszi bent papucsát kb 1 percig van rajta.
habklumpája van , tavaly is az volt.
Most 27 hónapso, tavaly nyáron is egész végig mezítláb nyomta.
Télen tappancsos zoknit adtam rá.
A fiamnak azóta van benti cipője, mióta stabilan jár, addig én is csak tappancsos zoknit adtam rá. A cipőboltban, ahol a cipőit vásároljuk elmagyarázták (ismerős és szakképzett, szóval hiszek neki és hihető is) hogy a parketta, kő és társai nem tesznek jót a kisgyerek fejlődő lábának, mert ahogy mennek, mit mennek, szaladnak, később pedig mikor az ugrálást gyakorolják a kemény talaj nem jó az izületeknek. A mezítlábazás valóban egészséges természetes talajon, aminek van egy fokú rugalmassága.
Ennek ellenére én sem adom rá mindig a benti cipőt, csak mikor eszembe jut, és nem veszi le, az itthonlét kb. 50%-ban. Én ezt az elméletet ahhoz hasonlítom, hogy a futópályák sem hiába puhák, és nem jó betonon futni. A gyerekek még a sarkukat nagyon odacsapják a talajhoz, nem úgy járnak, mint mi felnőttek.
Ez engem meggyőzött, pedig én is elég gyanakvó vagyok ilyen téren (tápszergyártók - 3 évig ne adj tejet, ajánlott oltások, stb)
Mi zetpol cipőt veszünk bentre, bevált, amúgy superfitet használunk. Szerintem a bölcsibe, oviba is ezekből fogok válogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!