Beadjam bölcsibe 19 hónaposan? Te mit tennél a helyemben?
18 hónapos a fiam. Most GYES-en vagyok vele itthon, anyagilag nem túl rózsás a helyzetünk, de azért kijövünk valahogy.
A gond az, hogy nappali tagozatos egyetemista vagyok, de az oktatók jóindulatának köszönhetően nem kell bejárnom órákra, csak vizsgázni. Novemberben le kellene adnom a diplomamunkámat ahhoz, hogy decemberben államvizsgázhassak. Addig teljesítenem kell 8 hét szakmai gyakorlatot is (ha egyáltalán felvesznek valahová...).
A fiamnak hatalmas a mozgásigénye, egész nap rohan, szereti a gyerektársaságot is. Be tudnám adni bölcsibe, augusztus elejétől, tehát 19 hónaposan, de egész napra, a gyakorlat miatt, ami napi 8 óra sajnos. Mivel vidéken lakunk, napi 2x40 percet kellene buszozni ráadásul.
Az apja dolgozik, napi 10-12 órát is, nagyszülők szintén. Kicsit koraiak tartom ennyi idősen bölcsibe adni, de nem látok más kiutat, és ha nem végzek év végén, tandíjat kell fizetnem (másoddiploma). Ráadásul fél-egy éven belül szeretnénk újabb babával próbálkozni, akkor meg vegyem ki? Újszülöttel hogyan ingázzak?
Ti mit tennétek a helyemben?
1. beadnám bölcsibe
2. ha nem túl rózsás sz anyagi helyzet, biztos, hogy pár éven belül nem szülném a következőt
sok gyerek jár ennyi idősen bölcsibe, én is másfél éves koremtól jártam (párom 4 hónapoasn ment!) de fia is 21 hónaaposan bölcsis lett
Ovi is csak ott van, valahogy kénytelenek leszünk ingázni:(
Az anyagi helyzetünk azért nem rózsás, mert apránként újítjuk fel a házunkat, minden hónapban elmegy nem kevés pénz csempére, festékre, villanykapcsolókra stb. stb.
Ha ezzel végeztünk, akkor jöhet a kistesó.
De nem vagyunk olyan helyzetben, hogy muszáj lenne visszamennem dolgozni. Csak a gyakorlat, diplomadolgozat... és persze, ha ezekkel végeztem, dolgoznék, míg nem kopogtat a gólya.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!