Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha az orvos azt javasolja,...

Ha az orvos azt javasolja, hogy 8 helyett csökkentsék 6 órára a dolgozó munkaidejét, akkor ugye nem csökkenhet a dolgozó fizetése. Tehát ugyanannyit kap mintha 8 órát dolgozna. Vett már vki ilyet igénybe? Márha még érvényben van ilyen rendelkezés.

Figyelt kérdés
2011. jún. 27. 18:23
 1/10 A kérdező kommentje:
ja és igen kismamákra vonatkozóan
2011. jún. 27. 18:25
 2/10 anonim ***** válasza:
78%
Ha 6 órába dolgozol nem kapsz 8 órás bért. Gondolj már bele, akkor mindenki csak 6 órába dolgozna és kapná a 8 órára járó bért,, de jó is lenne. Én is 6 órába dolgozom, és csak 6 órára kapom a bért, nem 8-ra mint a munkatársaim.
2011. jún. 27. 18:33
 3/10 A kérdező kommentje:
kiegészítettem, hogy a gyermekvállalás időszakára gondolok,amikor még állapotos a nő. Nem csak "úgy" gondoltam.
2011. jún. 27. 18:54
 4/10 anonim ***** válasza:
Munkáltatói jogkör gyakorlóként volt a praxisomban jó pár kismama. (sőt én is voltam az) Alapjaiban két féle kismama van: Vagy nincs semmi gondja és dolgozik gyakorlatilag végig, akinek gondjai vannak az előbb utóbb táppénzes állományba kerül. Én olyannal,még nem találkoztam, hogy valaki munkaképes és azt mondja neki a doki, hogy 8 órát nem dolgozhat csak hatot. Az óraszám csökkenés miatt bérezés gyakorlata is lényegesen eltérhet cégenként. Van ahol nem nyúlnak a bérhez, van ahol kiszámolják pontosan és óraszám arányosan csökkentik, és olyan is van, hogy csökkentik ugyan a bért, de csak egy jelképes összeggel.
2011. jún. 27. 19:20
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

A doki javasolhat amit akar, de az a munkáltatót semmire sem kötelezi. Ki lenne olyan hülye, már bocs, hogy 6 órára 8 órás bért fizet? Annyit fizetnek, ammennyire be vagy jelentve, ill. a szerződésben van.

Olyan nagy baj nem lehet, ha a doki nem táppénzre küld.

2011. jún. 27. 19:39
 6/10 A kérdező kommentje:

nem úgy értettem, hogy munkaképes, és úgy nem akar dolgozni.

a kérdésem azért vetettem fel, mert én is olvastam neten (jobpilot.hu oldalon gyermekvállalás és munkajog témakörben), csak mivel két évvel ezelőtti anyag, elképzelhető, hogy már nem él a rendelkezés, ezért kérdeztem rá. Gondolom, nem csak úgy írták az oldalon.

2011. jún. 28. 05:57
 7/10 anonim ***** válasza:

A munka törvénykönyve az irányadó, de abban nincs ilyen.

Az benne van, hogy állapotának megfelelő munkakört kell biztosítani, ha nincs olyan, akkor fel kell menteni a munkavégzés alól és állásidőre járó bért kell, hogy kapjon. Csökkentett óraszámú foglalkoztatásra nem tér ki az MT.

2011. jún. 28. 13:24
 8/10 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! nagyon jól mondod! Látszik, ismered az Mt-t! Lehet, kollégák vagyunk?:)
2011. jún. 28. 13:49
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hacsak nem számít kollégának egy 4 éve itthon lévő gyedes, kétgyerekes anyuka, aki azelőtt titkárnőként dolgozott :)

Anno az egyik kismama ismerősömmel elég csúnyán ki akartak babrálni a munkahelyén, így jó alaposan beleástam magam az MT-be.

2011. jún. 28. 14:03
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Jól félretájékoztatja az embert az oldal.

2011. jún. 29. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!