Ha az orvos azt javasolja, hogy 8 helyett csökkentsék 6 órára a dolgozó munkaidejét, akkor ugye nem csökkenhet a dolgozó fizetése. Tehát ugyanannyit kap mintha 8 órát dolgozna. Vett már vki ilyet igénybe? Márha még érvényben van ilyen rendelkezés.
A doki javasolhat amit akar, de az a munkáltatót semmire sem kötelezi. Ki lenne olyan hülye, már bocs, hogy 6 órára 8 órás bért fizet? Annyit fizetnek, ammennyire be vagy jelentve, ill. a szerződésben van.
Olyan nagy baj nem lehet, ha a doki nem táppénzre küld.
nem úgy értettem, hogy munkaképes, és úgy nem akar dolgozni.
a kérdésem azért vetettem fel, mert én is olvastam neten (jobpilot.hu oldalon gyermekvállalás és munkajog témakörben), csak mivel két évvel ezelőtti anyag, elképzelhető, hogy már nem él a rendelkezés, ezért kérdeztem rá. Gondolom, nem csak úgy írták az oldalon.
A munka törvénykönyve az irányadó, de abban nincs ilyen.
Az benne van, hogy állapotának megfelelő munkakört kell biztosítani, ha nincs olyan, akkor fel kell menteni a munkavégzés alól és állásidőre járó bért kell, hogy kapjon. Csökkentett óraszámú foglalkoztatásra nem tér ki az MT.
Nem hinném, hacsak nem számít kollégának egy 4 éve itthon lévő gyedes, kétgyerekes anyuka, aki azelőtt titkárnőként dolgozott :)
Anno az egyik kismama ismerősömmel elég csúnyán ki akartak babrálni a munkahelyén, így jó alaposan beleástam magam az MT-be.
Köszönöm a válaszokat.
Jól félretájékoztatja az embert az oldal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!