Úgy érzem nem megy a szobatisztaság dolog, mit csináljak?
Az én értelmes, okos, verseket szavaló 2,5 éves lányom sehogy se lett szobatiszta, sokat próbálkoztunk. MIkor elmúlt (nemrég) 2,5 éves, akkor egyik napról a másikra, szinte magától kérte a bilit... :)
2 évesen még nem érdemes ezzel próbálkozni. Szerintem.
Korai még, ne erőltesd. Az én gyerekeim a nagyobb a 3 éves szülinapjára, a kisebb 2 hónappal a 3 szülinapja után kezdte a szobatisztaságra való próbálkozást.
Az első jel, amikor érdemes nekifogni, ha reggelente száraz pelussal ébred, rögtön felkelés után pisiltetni kell, és napközben is kínálni kell neki a bilit, nyáron kisbugyiba is lehet.
Csak türelem.
Szerintem kezdd újra akkor, ha már legalább utólag fog szólni pisinél is. Erőszakkal, csellel, játékkal stb ne tartsd a bilin. Csokit, ilyesmit ne ígérj neki. Akkor van értelme a dolognak, ha ő is akarja és készen áll rá. Még kicsi, semmivel nem vagytok elkésve.
Ha majd sikerül valami beletermelni a bilibe, legyen nagy dicséret, sok puszi, másoknak dicsekedj a kicsi füle hallatára, főleg Apának. Ez kell legyen a legnagyobb motiváció, azon túl, hogy tiszta és száraz popsival telnek a napjai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!