Mit mondjak anyóséknak, hogy ne hozzanak cukros, édesítő-tartósítószeres lötyiket a gyereknek?
Kedves utolsó, ez nagyon színvonalas és hasznos válasz volt!
A "pöttyös lett a gyerek" nálunk bejött! :)))
ON:
Ha a férjed megissza akkor hagyd a fenébe. Nem a te pénzed és drága mama az istennek sem érti meg. Nálunk is ez van :D Ruha, pelus mehet jótékonyságra, még örülnek is neki.
OFF:
MINDEGYIK nagyszülőnek elmondtam, mi az amit nem szeretném, ha hoznának. Elmondom mindig azt is, hogy épp mekkora és milyen fajta pelust, ruhát stb használunk.
Érdekes módon az én szüleim megértik, és inkább betankolás esete előtt még egyszer rákérdeznek telefonon a jó méretre, meg hogy mi és milyen kell.
Anyós meg az istennek nem érti meg, hogy 2 éves 93 cm-es gyerekre nem tudok ráadni 62-es ruhát hiába cuki...na az megy a védőnőnek. Ahogy a kicsi pelenka, bébikaja stb stb stb.
Ha anyós ekkora marha akkor legyen...én nem vitázom vele, hiszen úgyis én leszek a gonosz meny. Szóval ennyit arról, hogy kivételezne az anyuka a saját anyjával...
Szerintem nem kell sem balhézni, sem annyiban hagyni. Az alkalmat kell jól megválasztani, mikor szóvá teszed. Lehetőleg legyetek kettesben anyósoddal, hogy ne érezze leégetésnek, lab@szásnak, lealázásnak. Amikor kicsit normálisabban, értelmesen el tudsz vele beszélgetni vmiről, akkor hoz elő kedvesen, hogy régóta szeretnél valamit kérni, de féltél, nehogy megbántsd stb stb, hivatkozz arra, hogy nektek sincs sok és sokat segítene, ha tényleg olyasmit venne, amire szükség van, illetve az ő pénze sem menne kárba.
Ha ez nem válik be, inkább vidd el a Vörökereszthez a lötyiket, akkor legalább lesz valami haszna is a dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!