Mit mondjak anyóséknak, hogy ne hozzanak cukros, édesítő-tartósítószeres lötyiket a gyereknek?
jól teszitek, hogy nem sértitek meg őket.
Próbáld azt mondani, hogy nem szereti a gyerek, nem issza meg. Az talán használ.
Reméljük, nem azt mondják rá, hogy dehogynem. :(
1. ! Ez sajnos nem jó, a gyerek bármit megeszik-megiszik :S
Kerek-perec meg nem lehet megmondani, mert nem értik, hozzák továbbra is. Meg a férjem családjában inkább bármit elnéznek bárkinek a "béke" kedvéért.Még ennyivel sem "bántják meg" a másikat. Brrrr... Na, én meg jó kis "olaszos" családban nőttem fel, nekem természetes lenne szóvátenni, és nem lenne a következmény sértődés. Továbbá nekünk sincs sok pénzünk, mégiscsak jó lenne, ha hasznosabb dolgot hoznának. A férjem meg fogja inni továbbra is, de csak azért, hogy ne borítsuk ki. Nem jó érzés.
Vagy megmondod valahogy egyenesen, de kedvesen így:
"Kérlek ne hozzatok cukros, édesítő-tartósítószeres üdítőket a gyereknek, mert egyrészt nagyon drága, másrészt rengeteg káros anyag van benne, amivel nem szeretném tömni. Nagyon aranyosak vagytok, hogy gondoltok rá, de kérlek, inkább hozzatok - almát, banánt, túrórudit, ilyenolyan márkájú üdítőt, stb...."
Vagy elfogadod a helyzetet, és továbbra is a férjed issza meg az üdítőket.
2. variáció:
"Jajj, hát mégis ezt hoztátok (--szomorú arc--)? Megtennéd, hogy visszacseréled egy másik fajtára? Tudod, arra amelyiket múltkor kértem (x,y,z), ezt nem tudom sajnos a kicsinek adni. Nagyon hálás lennék!"
Ez talán bejön. :)
Ez jó ötlet! Ha ezt sem veszi, tényleg reménytelen eset. :)
Akkor még mindig ott van a "Köszönöm, ezt nem kérjük!" és egyszerűen visszaadod neki. :)
Már megint az anyós...
Persze, ha a saját édesanyád vinne bármi ilyesmit, akkor az már nem lenne gáz igaz???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!