Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit mondjak anyóséknak, hogy...

Mit mondjak anyóséknak, hogy ne hozzanak cukros, édesítő-tartósítószeres lötyiket a gyereknek?

Figyelt kérdés
Egyfolytában ilyeneket vesznek, pedig egy 3 dl-es árából kijönne egy 100%-os almalé pl. Vagy bármi más, kevésbé "káros". Egyszer már próbáltam mondani, de ugyanúgy hozták tovább. Mindig a férjem issza meg. Szóval "egyenes" úton nem megy, hogy tudnám lebeszélni őket erről? Nincs sok pénzük, ne költsék tök fölösleges dolgokra. Valami "durva" magyarázat kellene, mert a férjem nem hajlandó megmondani, nehogy megsértse "érzékeny" lelküket. Meg persze ez legyen a legnagyobb probléma, de azért ha tudtok, írjatok már valami okosat! :)
2011. jún. 25. 21:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

jól teszitek, hogy nem sértitek meg őket.

Próbáld azt mondani, hogy nem szereti a gyerek, nem issza meg. Az talán használ.

Reméljük, nem azt mondják rá, hogy dehogynem. :(

2011. jún. 25. 21:32
 2/14 anonim ***** válasza:
57%
Most miért nem tudja a férjed továbbra is meginni? A kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Nem kell a rokoni eszmecsere higgy nekem!
2011. jún. 25. 21:32
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Én kerek-perec megmondtam anyósomnak,persze normális emberi körülmények között,hogy mit ne vegyenek mert úgysem adom neki oda,azóta nem vesznek olyat ami nem kell.
2011. jún. 25. 21:46
 4/14 A kérdező kommentje:

1. ! Ez sajnos nem jó, a gyerek bármit megeszik-megiszik :S

Kerek-perec meg nem lehet megmondani, mert nem értik, hozzák továbbra is. Meg a férjem családjában inkább bármit elnéznek bárkinek a "béke" kedvéért.Még ennyivel sem "bántják meg" a másikat. Brrrr... Na, én meg jó kis "olaszos" családban nőttem fel, nekem természetes lenne szóvátenni, és nem lenne a következmény sértődés. Továbbá nekünk sincs sok pénzünk, mégiscsak jó lenne, ha hasznosabb dolgot hoznának. A férjem meg fogja inni továbbra is, de csak azért, hogy ne borítsuk ki. Nem jó érzés.

2011. jún. 25. 22:06
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Vagy megmondod valahogy egyenesen, de kedvesen így:

"Kérlek ne hozzatok cukros, édesítő-tartósítószeres üdítőket a gyereknek, mert egyrészt nagyon drága, másrészt rengeteg káros anyag van benne, amivel nem szeretném tömni. Nagyon aranyosak vagytok, hogy gondoltok rá, de kérlek, inkább hozzatok - almát, banánt, túrórudit, ilyenolyan márkájú üdítőt, stb...."

Vagy elfogadod a helyzetet, és továbbra is a férjed issza meg az üdítőket.

2011. jún. 25. 22:14
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, de az 1. variáció pont úgy történt,ahogy leírtad! De mondom, hogy nem ment át az infó, pedig túl is magyaráztam, konkrét márkát is megneveztem, minden.. Legközelebb mégis ugyanazt hozták. Na, mindegy. Majd kitalálok valamit unalmas perceimben :)
2011. jún. 25. 22:52
 7/14 anonim ***** válasza:

2. variáció:

"Jajj, hát mégis ezt hoztátok (--szomorú arc--)? Megtennéd, hogy visszacseréled egy másik fajtára? Tudod, arra amelyiket múltkor kértem (x,y,z), ezt nem tudom sajnos a kicsinek adni. Nagyon hálás lennék!"

Ez talán bejön. :)

2011. jún. 25. 23:35
 8/14 A kérdező kommentje:
:))) Nem kötekedni akarok, tényleg, de: ez is megtörtént, konkrétan rossz minőségű (full nylon) pelust kaptunk , kicsi méretben. A minőséget még csak-csak lenyeltem volna, de hát ha kicsi, akkor kicsi. Megkértük, hogy cserélje vissza. Megvolt a blokk is. Aztán hozott egy ugyanolyan csomagot nagyobb méretben. DE pár hete láttam meg náluk a kisebb pelust a szekrény mögött, tehát nem cserélte vissza (nem merte visszavinni, ez a típus), ez pedig már lassan egy éve volt. Aztán azért nem vett többet pelenkát, mert kapóra jött, hogy agyerek éppen fogzott, és a rossz minőségű pelenkából olyan szinten kikakált, hogy még a kiságy rácsa is xaros lett. Akkor vette a lapot. Van még pár történet, de nem untatok vele senkit. Közben meg beugrott vmi. azt mondom, hogy már a múltkor is pöttyös lett az üdítőtől, de nem voltunk benne biztosak, h attól. De másodjára, harmadjára is megfigyeltük, és az üdítő után jött ki. Valószínű, hogy valamelyik tartósítószerre. Na, hogy én milyen okos vagyok :) Ha a férjem rábólint (rá fog), ezzel bepróbálkozom :)
2011. jún. 25. 23:58
 9/14 anonim ***** válasza:

Ez jó ötlet! Ha ezt sem veszi, tényleg reménytelen eset. :)

Akkor még mindig ott van a "Köszönöm, ezt nem kérjük!" és egyszerűen visszaadod neki. :)

2011. jún. 26. 00:21
 10/14 anonim ***** válasza:
17%

Már megint az anyós...

Persze, ha a saját édesanyád vinne bármi ilyesmit, akkor az már nem lenne gáz igaz???

2011. jún. 26. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!