Szobatisztaság matricázással! Jutunk majd így valamire?
a kisvakondnak megmutatás stb nem jön be, már próbáltam, az nem hatotta meg.
most már csak akkor van matrica, ha tényleg kell neki, mert azt már felismeri, hogy kell-e, pont, hogy ne legyen az, hogy orrba szájba odakéri magát. csak így legalább hajlandó ráülni. ha itt lesz a kistesó (tkp 2 hónap meg talán 1 hét ha pontos lesz), jó lenne, ha már nem két gyereket kéne pelenkázni, bőven elég lesz a kicsi is.
jó, szóval van aki nem ért egyet, meg van aki igen....
az nála nem jön be, hogy elrakom a pelenkát, nincs és kész, ui. akor mondaná h veszünk a boltba. ténelyg nagyon érzékeny, és nem akarok semmi iylen drasztikus dolgot. írtam, hogy egyéb tekintetben is visszafejlődött már most, pl. már 1 éve önállóan eszik, most mióta tudja a tesót, etetni kell. vagy pl. 4 hós kora óta nem alszik kiságyban, de visszaköltözött bele vagy 1 hónapra, amikor mondtam neki, hogy ott fog aludni a kiistesója....azt már szerencsére elhagyta. szóval azt nem akarom, hogy "nincs pelenka és slussz", főleg mert a múltkor mr megvettem az első csomag pelenkát a kicsinek, és ő is ott volt, llévén nincs semmi segítségem, jön midnenhova velem, és mondta, hogy nekem nem olyan pelenka kell! és mondtam neki, hogy ze nem is neki lesz, hanem a tesónak... szóval erőltetni nem akarom semmilyen szinten, de ha a trükk beválik, az jó lenne. mivel tudja, hogy nem szoktam ráerőltetni semmit, ezért ha valami sérti a kis érzékeny lelkét, azonnal kimutatja, most nincs semmi ilyesmi. az a kérdés, hogy ez mint szokás megalapozás, jó-e, tehát megszokja e majd, hogy reggel megyünk egyből a vécére, fekvés előtt is stb. meg kialakul-e hogy magától szól majd előbb utóbb ha kell neki. amúgy semmiben nincs nálunk ilyen fajta jtalmazás, se evés, se fogmosás, egyiket sem így alakítottam ki (szeret fogat is mosni és jól is eszik), de a bilizés úgy tudm pszichológiailag érzékeny téma, tehát erőltetni nem akarom, és akkor már mégis jobba jutalom, meg a trükk.
nem döntöttem el, azért tettem fel a kérdést.
természetesen mondtam neki, hogy megyünk, vszünk dolgokat, és ő is kapott valamit ,amikor vettük a tesójának a pelenkát. szoktam vele beszélgetni is erről, tudom hogy nem hülye. mindegy, hagyjuk ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!