Hogyan lehet lekötni egy 3,5 órás vonatúton egy 1,5 éves kisgyereket? Milyen idős kortól utaztatok vonaton gyerekkel? Tippek, ötletek?
Mi ketten leszünk anyukámmal, de egy borzasztó akaratos, határozott, kíváncsi csajszit kell majd féken tartanunk:)
Ti hagyjátok pl., hogy mászkáljon a sorok között?
Én nem hagyom.bár fiam imád vonatozni és nézelődik olyankor.
akkorra időzítem pl. az uzsonnát,és azzal is sok idő elmegy.Most kell megtanitani neki hogy illik egy vonaton közlekedni,mert ha most engedsz neki h rohangáljon,késöbb rosszabb lesz,nem beszélve arrol h balesetveszélyes.
Legalább ennyit utazunk mindig mi is a fiammal, ő 2,5 éves, mert mindkét nagyszülő vidéken lakik. A szüleimtől hétfőn 8 órás utazással sikerült háztól házig érnünk...
Szóval, én igyekszem az indulást a délutáni alvás idejére időzíteni. Ebéd után, míg kiérünk az állomásra, elfoglaljuk a helyünket stb. nézelődik, kérdez. Amikor elindulunk, elrázza a vonat, így általában alszik is kb. 2 órát. Nem tudom, ez nálatok kivitelezhető-e.
Az állomáson az újságosnál szoktam venni neki egy gyerek magazint, 1,5 évesen nálunk a Micimackós volt a sztár. Alvás után általában uzsonnázunk valamit, ezzel is telik az idő, aztán jön az olvasás. Amikor ezt megunja, előszedünk valamit a táskából: ceruza, kis lapokkal, kisautót tologatunk az üléseken, asztalon, kártya--ezt eleinte csak nézegettük, most már párkeresőt játszunk vele, pár darabos puzzle-t rakosgatunk. Van hogy engedem pakolászni a kis táskámban, kiveszem az iratokat, a többi dologgal egy ideig lefoglalja magát. Szoktunk mondókázni, énekelni halkan. Sétálunk a sorok között, mert egy helyben nem is bírná ki, de ez egyébként nem szokott zavarni senkit. Láttam már olyat, hogy kicsi dvd lejátszón mesét néz a gyerek, nálunk ez nem jön be, őt egyébként sem köti le a mesenézés.
Remélem, néhány ötlettel tudtam segíteni. Ne izgulj, és jó utazást Nektek!
Második válaszoló!
Utaztál már 3-4 órát vonattal?
Egy felnőttnek is nehéz ennyi időt egyhelyben végigülni, nem egy gyereknek. Senki nem írt olyat, hogy rohangálni kéne a gyereknek a vonaton. Sétálni meg nyugodtan lehet, senki nem fog szólni érte, és ettől még tud viselkedni a gyerek. Inkább végigmegyek vele a vonaton kétszer, mint végig nyűglődje az utat, mert az már nagyon zavaró tud lenni órákon keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!