A mai cumik már tényleg nem nyomják el a fogakat?
Mert amíg nem volt divat a cumi, és az ujjukat szopták, az nem okozott nyálermelést??
Kérdésre válaszolva: elnyomják az ortodónikus (fogszabályozós) cumik is a fogsort, bár lehet, hogy kevésbé. Én azért szoktattam le róla a lányomat 15 hónaposan, mert kezdett kiállni az alsó fogsora. Szerintem a torz fogsor legalább annyira komoly lelki problémákat okozhat, mint a cumiról való leszokás, ami amúgy nagyon kíméletesen, de flottul ment nálunk. Ne dőlj be a másik rémisztgető tábornak se, akik szerint a leszoktatás iszonyatos lelki válságba fogja taszítani a gyereket egy életre.
Ha a gyerek nem cumizik a maradandó fogak kibújásakor, akkor nem :)
Egyébként a fogak állását inkább a genetika határozza meg, mint a cumi. Nekem a 3 nagy cumizott: se nyitott harapásuk, se kuszán álló fogak. Mindháromnak gyönyörű a fogsora (most már a maradandók is azok).
Barátnőm fogai elég szabálytalanok... érdekes, de a gyerekeié is.. pedig egyik se cumizott, se nem szopta az ujját.
hát ezt a kenyeres sztorit nem ismerem. az ujjszopásról csak annyit, hogy az ösztönös, és sokszor azért szopja, mert pl nehezen megy az emésztés, fáj a hasa...
de nem akarok meggyőzni senkit, ezt mindenki döntse el maga.
Szia!
Kisfiam 22 hónapos koráig sokat cumizott,szép egyenes fogsora van(Avent cumijai voltak)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!