Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hány évesen lett ágy tiszta a...

Hány évesen lett ágy tiszta a gyereked? És hány évesen lett szobatiszta?

Figyelt kérdés
Nekem pontosan a második szülinapjára már szobatiszta volt a lányom. De a mai napig sem ágy tiszta, pedig jövő hónapban tölti a három évet.
2011. jún. 21. 14:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
19 hónaposan szoba 25 hónaposan ágytiszta lett.
2011. jún. 28. 20:50
 12/18 anonim ***** válasza:

27 hós, már majden teljesen szobatiszta egy-két becsurgásos baleseten kívül.

Éjjel legalább fél éve nem pisil(mindig üres volt a pelus egy ideje nem is adok rá.

2011. jún. 29. 13:01
 13/18 anonim ***** válasza:
26 hónapos volt mikor 1 hét alatt szobatiszta lett nappalra, aztán nagyon gyorsan ágytiszta lett nappali alváskor, de máig nem ágytiszta éjjel. 2,5 éves és reggelre fél kg-os a pelus.
2011. jún. 29. 13:19
 14/18 anonim ***** válasza:
Az én fiam is már egy éve szobatiszta,de még nem ágytiszta.Viszont tegnap este megkapta az utolsó pelust,ma már nem adok rá,mert elfogyott,és mondtam neki,hogy nem veszünk többet.Hát kíváncsi leszek,mi lesz!
2011. jún. 29. 15:42
 15/18 anonim ***** válasza:
én 6 éves koromig bepisiltem :D
2011. jún. 29. 16:21
 16/18 anonim ***** válasza:

Az ágytisztasághoz hormonális érettség is kell, ami nem befolyásolható. A nagylányom 5,5 éves koráig nem volt ágytista, hormonsprayt kapott hónapokig, mert az agyalapi mirigy nem termelte azt a hormont, ami besűríti az éjszakai vizeletet. Ugyanolyan gyorsan működött a kiválasztása éjjel is mint nappal, így képtelen volt olyan gyakoriggal felébredni rá.

5 éves korig az ágytisztaság normális dolog, de ha nagyon zavar, akkor próbáld ki, hogy 1. adj neki este kevesebb folyadékot, 2. elalvás után egy órával ébreszd fel pisilni. Elég, ha félálomban kiviszed és kész. Pár hét alatt akár hozzá is tud szokni, és magától felkel.(ezt egy babapatika újságban olvastam anno, nekünk nem vált be, mert ugye nem kényelmi szempontok miatt pisilt éjjel pelusba)

Ha így sem alakul a dolog, akkor vidd el dokihoz, és megnézik a reggeli vizelete fajsúlyát. Ebből lehet következtetni a hormon meglétére vagy hiányára...

2011. jún. 29. 21:59
 17/18 anonim ***** válasza:
jav: nem az ágytisztaság, hanem annak hiánya normális 5 éves korig. :)
2011. jún. 29. 22:01
 18/18 A kérdező kommentje:
Azt hiszem tényleg beszélek a doktornővel, úgy is vinnem kell majd 3 éves kontrollra. Amúgy ép felhagytam az ágytisztaságra való unszolással (újra pelust kap). Nálunk nagyon nagyon ritkán szokott lenni nappal baleset, mégis még a délutáni alvása alatt sem bírja ki bepisilés nélkül. (Bizony már történt nem egyszer olyan, hogy bekakilt, és még azért sem szólt, pedig pelus nem volt rajta.) Pedig én nappal teljesen ráhagyom a dolgot, magától érzi az ingerenciát, szépen elmegy egyedül pisilni, stb... Tanácstalan vagyok.
2011. jún. 30. 14:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!