Kisfiam jobb arcfelén van 3 apró miteszer, mit lehet vele tenni?
Vidd kozmetikushoz!
Na jó, ez csak vicc, remélem a kérdésed is.
Első: köszi!
Második: képzeld, nem vicc...
"Hogyan kezeld a pattanást a babánál?
Kezelési lépések:
Első lépés. Állapítsd meg, hogy a gyerek arcán levő kiütés pattanás-e. A bőre ilyenkor pirosas lesz, kis fehér pontokkal.
Második lépés. Figyelemmel mosd meg a gyermek arcát egyszer egy nap, ha sűrűbben mosod, akkor irritálódhat a bőre.
Harmadik lépés. Próbáld meg a pici arcát minél tisztábban tartani.
Negyedik lépés. Egy száraz szalvétával töröld le a gyermek arcáról a zsiradékot, ahányszor szükség van rá.
Tanácsok és figyelmeztetések a csecsemő bőrén található pattanások kezeléséhez:
• abban az esetben, ha egy pattanás piros és földagadt lesz, hívd a gyermekorvost, mert lehetséges annak elfertőződése
• ne használj olajt vagy krémeket a baba bőrére, mert ezek súlyosbíthatják annak állapotát
• ne dörzsöld a gyermek arcát, irritációt idézhet elő és ezáltal súlyosbíthatja a helyzetet
• a gyermek bőrének kezelésére ne használj pattanást kezelő szereket."
Nem szabad kinyomni.
A pattanás és a mitesszer eléggé különbözik kedves 3. válaszoló.
Én megkérdeznék egy kozmetikust v. egy bőrgyógyászt.
A kislányom arcán voltak a télen apró mitesszerek. Vagy nem is egészen azok, inkább ilyen kis fehér akármik. A karján is tapinthatóak voltak később ilyenek.
A körzeti gyerekorvos írt rá egy gyógyszertári szert. Egy másik gyerekorvos, akihez magán úton vittem más probléma miatt,azt mondta, hogy gyengén nyugodtan megnyomhatom tiszta kézzel.
Na, akkor kire hallgassak? Nem nyomkodtam, rákentem ezt a krémet és szépen eltűntek mind egy szálig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!