Anyukák, van ilyen tapasztalatotok a 20 hónap körüli gyermeketekkel?
Mostanában vettem észre, hogy a kisfiam nem igazán szereti, ha egy másik gyermek simogatja vagy ölelgeti. Amúgy szeret gyerekek közt lenni, sokat is találkozik kortárs gyerekekkel, de valahogy nem kedveli a "testkontaktust" velük. (A közeli hozzátartozókat azonban nem hárítja el.)
Más kisgyereke is van így ezzel?
Egy időben állandóan ölelgették a játszón a gyerekek a lányomat. Mondjuk nem csodálom, szerintem is imádnivaló :o) Komolyra fordítva a szót, ő sem volt oda érte, elég értetlenül állt a dolog előtt, tűrte, de szemmel láthatólag nem tudta mire vélni. Itthon mi is sokat ölelgetjük amúgy. Szerintem ebben nincs semmi különös, én sem szeretem idegen emberek érintését. Akit szeretek, azét annál inkább. Ez teljesen érthető, van az embernek egy személyes szférája, amiben nem mindenkinek van helye. Ha behatol ide egy idegen, az zavaró.
Magunk közt szólva, nekem sokkal inkább különös az, ha valaki egy idegent össze-vissza ölelget... Szerintetek ez nem az érzemi kielégületlenség, szeretethiány jele? Nem állítom, hogy őket kevésbé szeretik, csak talán nem mindenki tudja olyan szabadon kimutatni a szeretetét, ahogy egy gyerek igényli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!