Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az anyatejes kisgyerekek...

Az anyatejes kisgyerekek mikor hagyják el az éjszakai szopit?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet leszoktatni majd róla, még csak egy éves de érdekelne kinél hogy alakult...
2009. márc. 22. 09:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legtöbb gyerek magától hagyja abba, de olyan kismamát is ismerek, akiknek a baba addig nem hagyta el az éjszakai szopit, amíg egy szobában aludtak. Amikor a gyerek tudta, hogy az anya nincs közvetlen mellette, akkor nem ébredt fel. Ezt akkor vették észre, mikor az anya egy éjszakát nem töltött otthon és a gyerek nem ébredt fel. Ha folyamatosan kezdesz úgymond "távolságot tartani", akkor nem lesz az az érzete a babádnak, hogy bármikor rád cuppanhat, hisz ebben a korban csak megszokás ez nagyrészt.
2009. márc. 22. 09:36
 2/4 anonim ***** válasza:
Hát szerintem jobb esetben hamar, nem kisgyerekkorban. Az enyém 2 hónaposan már nem ébredt éjjel. A hajnali 3 órásat magától elhagyta, az éjfélinél megitattam, mert már csak megszokásból kelt fel, két nap után be is szüntette a felkelést éjjel, mert csak azért, hogy kapjon vizet, nem akart felkelni :)
2009. márc. 22. 16:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kisfiam 13 hónapos éjszaka szopik csak. Átmentem a nappaliba aludni hogy ne érezze hogy ott vagyok. ha éjszaka fel kel sehogy nem alszik vissza apa bármit csinál vele amig nem szopik. Ugyanúgy ébred éjfélkor és hajnalban mint amikor együtt aludtunk.
2009. márc. 22. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezzel kapcsolatban tettem fel én is kérdést, nekem már két és fél éves lesz a fiam. Nem alussza végig az éjszakát, sőt... Fáradtan ébredek nagyon sokszor. Viszont a lányom szinte elejétől max. 1x kelt fel éjjel, aztán az éjszakai szopiról átálltunk vízre, semmi gond nem volt vele, arról is elég hamar leszokott, másfél éves korára teljesen elhagytuk a cicizést (akkor már a pocakban volt az öcsi). A fiamnál minden teljesen máshogy működik, mint anno a lányomnál. Neki el tudtam terelni a figyelmét játékkal, stb. ha "cumizni" akart (mert már inkább csak arra kellettem), a fiam ha a fejébe veszi, hogy cici kell, akkor semmi el nem tántorítja, ha nem adom oda, addig hisztizik, fogja a lábam, amíg meg nem kapja.
2009. márc. 30. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!