Hova mennél vissza bármikor Horvátországban nyaralni kisgyerekkel, és hova nem mennél többé?
Mik a tapasztalataid?
2 éves kislányommal és egy kis pocaklakóval indulnánk idén útnak,de gyermekkel még nem voltunk.Nem ismerem a jó, gyermekes családoknak való helyeket.
Erre én is kíváncsi lennék. :) Ugyanis nekünk nem jött be gyerekkel. Tavaly volt másfél éves a lányunk, és elvittük. Neki ugye eleve gáz volt, hogy a víz mindenütt mélyen kezdődik (szinte), hideg volt, hullámzott... szóval nem tudtuk őt becsalogatni a 10 nap alatt a vízbe. Így felváltva fürdőztünk a tengerben a férjemmel.
A parton viszont jól elvolt a kis kavicsokkal, és az esti éttermezéseket és sétákat is élvezte, sokáig fent volt :)
De megbeszéltük, hogy amig ilyen kicsi, addig csakis homokos, sekély tengerpartra megyünk, ha megyünk egyáltalán (Pld. Jesolo Olaszországban).
Mi tavaly Selcén voltunk,hangulatos hely,nem nagyváros,de falunak sem mondanám,hosszú tengerpartja van,van köves,és kiépített is.Sok kisgyermekes családot láttam a köves strandon,mert a kiépített egyből 1,5 méter,a köves pedig mélyül folyamatosan.Sajnos pontosabbat nem tudok mondani,mert én mi nem kisgyermekkel voltunk.
Remélem azért segítettem valamit..
Képek Selcéről: [link]
19/L
Rab szigetére menjetek, ott van egy nagy strand rész, ahol vagy 100 métert is mehetsz, és még mindig sekély a víz! S igazi homokos part, nem is tudja magát megsérteni a kövekkel a gyermeked. Imádnivaló hely, én csak ajánlani tudom!
Jablanacnál mentünk át komppal. Érdemes nem szombaton menni, mert legtöbben akkor mennek és tök nagy a dugó a kompnál, de a hét többi napján hamar át lehet érni.
Nagyon klassz hely és szerintem gyerekbarát!
Hát, ne menjetek nagyon messzire, az szerintem az egyik fő szempont. A másik a part, bár én úgy gondolom, mint utazási irodás és gyakorlott Horvátországba járó, hogy a szülők általában jobban félnek a kavicsos parttól, mint a gyerkőcök. Ők nagyon élvezik, hogy lehet a kavicsokat pakolászni.
Nos, néhány hely: Kvarner öböl - Selce, Krk-sziget - Baska (nem kell kompolni, van híd), Isztria - Medulin (itt kavicsos a part, de nagyon lassan mélyül az öböl), Rab-sziget (hátránya a komp, ahogy előttem is írták, nyáron van, hogy nagyon sokat kell várni rá)
Ha kicsit messzebbre merészkednétek mégis, akkor Omis (Split alatt kb. 18 kmrel), ahol homokos a part vagy az én személyes kedvencem Makarska, ahol kavicsos, de lassan mélyül
Remélem tudtam segíteni:o) Kellemes nyaralást Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!