Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig fog még nyafogni...

Meddig fog még nyafogni mindenen? És őrülten ragaszkodni a tárgyaihoz?

Figyelt kérdés
3 éves fiam a legkisebb kis bajáért is nyüszög, ha emiatt rászólok vagy megkérem, hogy ne nyafogjon olyanon hogy leesett a játéka, számára elérhető helyre ahonnan fel tudja venni, akkor nekiáll hisztizni és jól belehergeli magát. Minden csetreszét számon tartja, nem lehet semmit eltenni a helyére, mert keresi. Tudja hol a helye, de nem viseli el, hogy elpakolom. Meddig tart még ez?
2011. jún. 13. 07:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Amíg figyelsz a nyafogására. Ne vedd fel a tárgyait,és ne is rakodd el. Ha rájön,hogy egyedül kell rakodni,nem fog nyafogni mindenért.
2011. jún. 13. 07:18
 2/5 anonim ***** válasza:
47%
Ha ráhagyod ezt a viselkedést, akkor elég sokáig... Büntetést kell bevezetni már a dackorszak legelejétől kezdve, ha nem csinálja, amit mondasz, akkor kezére/fenekére rá kell csapni vagy sarokba küldeni a gyereket (ha onnan kijön, megfogni és szó nélkül visszavinni), eltiltani dolgoktól, pl. tévétől, édességtől stb. Akármennyire is hisztizik, soha nem szabad ráhagyni és beadni a derekadat, mert akkor megszokja, hogy ezzel a viselkedéssel elérheti, amit akar!
2011. jún. 13. 07:19
 3/5 A kérdező kommentje:
nem hagyom rá...amiért hisztizik azt alapszabály, hogy sose kapja meg érte. Pl vegyem fel a játékát: ezért fél órát üvöltött, én figyelmen kívül hagytam, felvette és játszot tovább. a rakodást nem úgy értem, hogy helyette pakolok, nem az a bajom hogy nem pakol el maga után. hanem hogy ha valami a helyén van, az úgy nem jó neki, mert ő azzal játszani akar...kezelem a dolgokat, nem úgy kell ékrteni a kérdésem, hogy nem tudom mi tévő legyek, szerintem következetes vagyok. De meddig tart? életkori sajátosság, hogy nyafogós?
2011. jún. 13. 07:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A fiam mindig is nyávogott...értem a kérdésed. De mivel majdnem egykorúrak a gyerkőceink, nem tudom, meddig tart . Szerintem személyiség jegy, mint életkori nyavaja:) ennyit teszek én is, mint Te , rászólok, hogy fejezze be az értelmetlen nyávogást, mert nagyon idegesit. Nem kisbaba már, egy nagyfiú nem vinnyog igy , ok nélkül! Ezért sarokba nem állitom, nem csapok rá, mert nem rosszalkodik, hanem vinnyog...nagyon idegesitő napról napra hallgatni ....2,5 éves múlt a fiam.
2011. jún. 13. 08:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam is nyafogós. 3 éves múlt, most lett ovis. Bár nálunk közbeszólt a kistesó és biztos hogy van egy nagy adag féltékenység is, pedig tudom, hogy imádja az öccsét...De állandóan nyafkázik, ha szétesik a pótkocsis autója, vagy szétjön a lego, vagy valami nem sikerül, vagy kimegyek este a szobájából (2 mese után), vagy oviba (bölcsis korában kevesebbet nyafkázott), vagy ha csak éppen nem olyan ruha van rajtam, ami neki tetszik stb. Ez egy ilyen korszak. Sajnos én néha a zsarolás módszerét vetem be, hogy nem lesz ez, vagy az (amit szeret megvonom tőle). Az ovi óta érdekesen beszél, és én se tudok mást tenni, mint rászólok, hogy hagyja már abba, mert ez borzasztóan hangzik, ha a helyes szót direkt másként ejti. A férjem azért 3-szól szól, negyedikre már odacsap a fenekére, tőle jobban tart! Talán kinövik, egyszer...
2011. szept. 28. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!