Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szokás még a sebeket hintőporo...

Szokás még a sebeket hintőporozni?

Figyelt kérdés
Kiskoromban minden sebet hintőporozni kellet, és aztán került rá a ragtapasz. Mostanában már senkitől nem hallom, hogy hintőporozná a sebet, csak betadint vagy egyéb sebfertőtlenítőt használ. Szükséges még a hintőpor?
2011. jún. 12. 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Divat kérdése is, de pl. a csecsemők köldöksebét még mindig hintőporozzák ...
2011. jún. 12. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
Akkoriban sem babahintőport használtak, hanem sebhintőport. Abban volt valami fertőtlenítős dolog, ami miatt alkalmazták. Valami miatt viszont biztos nem érte meg továbbgyártani és ezért vannak másfajta szerek.
2011. jún. 12. 15:16
 3/7 A kérdező kommentje:
Azt tudom, de most konkrétan sérülés okozta sebre gondoltam.
2011. jún. 12. 15:17
 4/7 anonim ***** válasza:

nálunk ha a 3,5 éves fiam felhorzsolja a térdét én - vagyis ő - lemossa és behintőporozza! aztán úgy hagyjuk.. nem bíbelődünk ragtapasszal és kötéssekkel - pedig néha elég csúnyák a sebek.

A betadint egyszer - kétszer próbálta a nagyanyja rákenni amikor nála történt hasonló és hát hatalmas ordítás lett a következménye mert hogy az nem hintőpor :) és biztos nem is használ :) szóval nálunk csak kimossuk és pici hintőpor azt ennyi.

szóval szerintem gyerkőc-szülő függő hogy ki mit mutat, mit használ ilyenkor

2011. jún. 12. 16:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Én csak hintőport használok mindenre, legyen az seb, vagy éppen pelenkázás. Sosem használtam krémeket semmire.
2011. jún. 12. 16:05
 6/7 anonim ***** válasza:

Közben rájöttek, hogy ha "kiszárítjuk" a sebet, akkor lassabban gyógyul.

Férjem nemrég megerősítette ezt, mert az a sebe, amit leragasztott, hamarabb és főleg nyom nélkül gyógyult, amit "hagyott szabadon", az lassabban, és heg maradt utána. Hát ezért.

2011. jún. 12. 16:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Sebbe tilos bármit szórni,vagy önteni.

Alapos melegvizes-szappanos tisztitás,utána a seb széleitől kifleé haladva jóddal bekenjük a körülötte lévő bőrfelületet.

Ne hintőporozzatok sebeket,egyáltalán nem tesztek jót ezzel.

2011. jún. 13. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!