Mit kell venni egy 1. osztályos tanulónak? Miből mennyit?
A rotringot nem szeretik a tanítók (felénk legalábbis), tollat pedig csak 2. osztály II.félévétől használtak.
Viszont kell rajzfelszerelés: vízfesték, tempera, zsírkréta (hogy milyen ezzel érdemes megvárni a szülőit, mert lehetnek extra igények) rajzlap, írólap, színes lapok,papírkivágók (technika csomag)esetleg filctollkészlet. Rajztábla, ecsetek (hogy milyen, szintén elmondják), olló, ragasztó, mérőszalag, kistükör... Erről pontos listát adnak. A bevásárlással érdemes lehet a nyár végi akciókat megvárni, akkor sokkal jobb áron jutsz hozzá a tanszerekhez.
Jó minőségű HB-s ceruzából, piroskékből, és postaironból sok fogyott nálunk. Esetleg érdemes egy jobb minőségű asztali ceruzafaragóra is beruházni. Én nem egyszer vízhólyagosra faragtam az ujjaimat, mígnem lett asztali faragónk :)
Valóban érdemes megvárni a listát, amit a gyermek leendő tanítója ad.
Én például nem kérem a papírkivágókat, technikacsomagokat, hagyományos színes lapokat sem. (Helyette a mindkét oldalunkon színes, és valóban szép színű origami lapokat szoktam kérni.)
Külön felírom az ajánlott listára, hogy milyen fajta ragasztót vegyenek a szülők.
Meg még sorolhatnám, de ezzel minden tanító így van.
Elképesztő sok felesleges holmit meg lehet venni, ha nem egy ajánlott lista szerint vásárolnak a szülők.
Lista nélkül ne vegyél semmit!
Vonalas füzetből is biztosan elég lesz 2-3 db. Több nem kell, mert egy sem fog betelni. Nálunk úgy volt kettő, hogy az egyiket ellenőrizte a tanítónéni és a másikba írtak addig, majd cseréltek. Matekból szintén ez volt a helyzet.
Ami biztos az az iskolatáska, tolltartó, jó minőségű színes ceruza, grafit, radír. Sok tanítónéni szokta ajánlani a háromszögletű ceruzákat, mert jó fogást biztosít. Vonalzó, tükör csak év vége felé szokott kelleni.
Van ahol csak az iskolakezdésnél adnak listát, de akkor sem lesztek elkésve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!