Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szobatisztaság: csinálta úgy...

Szobatisztaság: csinálta úgy valaki, hogy nem erőltette a bilizést?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudom kényszeríteni, hogy üljön a bilin (nemsokára két éves, lány), nem vagyok hajlandó őrjöngeni és tapsolni, ha belepisilt. Persze megdicsérem, de amit a nagymama művel, attól kiráz a hideg. Erőt kellene vennem magamon, vagy hagyhatom, hogy akkor és úgy hagyja el a pelenkáját, ahogy jó neki?
2011. jún. 10. 21:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ne erőltesd,mert az csak rosszabb lehet. Jön a nyár,akkor könnyebben fog rászokni.
2011. jún. 10. 22:00
 2/12 anonim ***** válasza:
69%
Semmiképp ne erőltesd,mert még ronthatsz is a helyzeten.Nincs még elkésve a szobatisztasággal.Nekem fiam van 19 hónapos,és a jó idő miatt,már én is kezdem vele megismertetni a bilit!A bili látható helyen van,hogy ő is észrevegye.Napközben többször ráül magától,közben egész nap kisgatyóban rohangál,ami nagyon tetszik neki,hisz rájött,hogy jobban szellőzik a popsi!Persze még bepisil,de mostmár szól,hogy pűűű,ha elvégezte a dolgát.Ez majd napról napra változni fog,míg végül szobatiszta lesz!Addig meg persze sok alsóneműt ki kell mosni,de ez vele jár!A nagyfiam 2 évesen teljesen elhagyta nappalra a pelust.Én mindig úgy voltam vele,hogy mire ovis lesz addigra legyen szobatiszta.Nektek van még 1 évetek,addíg meg úgyis ügyesedik.
2011. jún. 10. 22:29
 3/12 anonim ***** válasza:
67%
Soha nem erőltettem, 2,5 évesen maguktól lettek szobatiszták, szóltak, hogy nem kell a pelus, megmutattam nekik a bilit, onnantól oda jártak. Soha nem takarítottam pisit-kakit, és nem kellett bazári majomként táncikálnom sem ha véletlenül sikerült nekik, hiszen nyilván sikerül ha érettek rá, csak nem kell kapkodni meg erőszakoskodni.
2011. jún. 10. 23:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is jol teszed.igazából az agyban dől el náluk 99%-ban,ha ő nem akar már a pelusban pisilni akkor nem fog.Persze jó ha ismeri a bilit,meg a Wc-t és tudja oda kell pisilni,de hogy ezt mikor teszi meg az legyen az ő döntése,kisfiam 1 hóap múlva lesz 2 és fél éves,én sem erőltetem,nagy általánosságban 3 évesen már maguktól is szobatiszták lesznek.
2011. jún. 11. 07:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem 2 éves a kisfiam és én sem erőltettem soha hogy üljön a bilire és mai napig nem is ül.

Ő egyből a wc-be pisilt és 1szer már bele is kakilt :)!

Vettünk neki wc szükítőt és szól ha pisilni kell.

Mostmár van olyan hogy délelőtt nem adok rá pelust és általában szól.

Úgy vettem észre hogy őt most kezdi el zavarni a pelenka hogy van rajta.

2011. jún. 11. 14:56
 6/12 anonim ***** válasza:

En nem eroltettem. Nalunk a ferjem anyukaja szerette volna mar legalabb egy eve elkezdeni. Volt bilink, de az en fiam sem akart raulni egyaltalan.

2,5 eves volt, amikor egyszer indultunk furdeni, mar csak pelus volt rajta a szobaban. Levette, kirohant a furdoszobaba, elovette a bilit (el volt rakva, mivel ugysem hasznaltuk), belepisilt, nagyon boldog volt, orult neki, persze en is, azutan beleontotte a mosdokagyloba es vizet is engedett ra. Azt hittem, hogy rosszul latok.

Persze a neheze meg ezutan jott, illetve tart (ez kb masfel honapja volt), ismet volt kb harom het, amikor egyaltalan nem erdekelte a bili, kb harom hete ismet szol. Ha meleg van es nincs rajta pelenka, akkor mindig bilibe, vagy wc-be megy a pisi, kaki, ha van rajta pelenka, vagy kisgatya, mert huvosebb van, akkor viszont jatek kozben elfelejt szolni. De alakul szepen. Most mar nagyon szeret bilin ulni es nagyon buszke magara. :-)

2011. jún. 29. 23:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen,én.Májusban volt 3 éves a fiam(idén),és akkor még rajta volt a pelenka(nem volt hajlandó se bilibe,se wc-be se szőkítővel,se létrás szűkítővel pisilni,kakilni).Ám 2 héttel később azt mondta:vegyem le a pelenkát,mert nem kell neki.Na,azóta nem is volt rajta,abszolút szobatiszta(éjjel is szól,hogy menjünk ki pisilni).TÜRELEM!Ha megérik rá,menni fog.És én nagyon is megdicsértem.Mindig jól megtapsoltuk(apja,tesója,én,és ha éppen valamelyik nagyszülő itt volt,ő is).De nem vagyunk egyformák.Mi mindenért-ami sikerül neki-nagyon megdicsérjük(taps,puszi,ölelés,mikor melyik).A nagy fiúval is így csináltuk.Van önbizalma,hisz magában,és magabiztos.
2011. jún. 30. 11:03
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell "őrjöngeni és tapsolni, ha belepisilt." Én tapsoltam,és megsimiztem a bukóját,mondtam,hogy ügyes! Ez volt 23 hónaposan (szombaton lesz 2 éves)- utána már ha ügyesen használta a bilit,akkor ő maga is tapsolt és mondta,hogy "üdes!üdes!" Kb 3 hét után már a bilit alig használja,inkább a wc-t szereti-pedig először mikor rá akart ülni 1 hónapja,és ráültettem,sikított. Meg is lepődtem,hogy ilyen hamar wc- használó lett!

Azt pedig nem is értem,hogy miért kellene kényszeríteni,hogy bilire üljön? Szerintem nem is anya az ilyen!! A gondolat is borzaszt!

Messze még a nyár vége! Mivel még csak ezután lesz 2 éves,így bőven nincs elkésve!

Ne más miatt legyen szobatiszta a kislányod! Lehet 2 hónap múlva már Ő is szeretne wc-be pisilni,ahogy ti, mert így tanulnak,hogy látják mit csinálnak a szülők. -ehhez persze az kell,hogy mehessen veled,és lássa,közben magyarázhatsz neki,hogy Te most pisilsz/kakálsz a wc-be.

De semmi képen ne erőltesd!! Mint már írtam,ne más miatt legyen szobatiszta! Oviig ráér!!!

Üdv:2gyerkőcös

2011. jún. 30. 12:43
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem erőltetem, soha nem is erőltettem, 2,5 éves, most lett nappalra szobatiszta, egyik napról a másikra. Éjjel még kell pelus.
2011. jún. 30. 13:26
 10/12 anonim ***** válasza:

3 gyerekem van, egyikkel sem csináltam, hogy én ültettem a bilire. 2 évesen maguktól igényelték egyik napról a másikra.

Ha erőlteted azzal csak rosszat teszel, mert megutálja.

Az örvendezés jó dolog, mert látja, hogy jó amit csinál, de túlzásba nem kell esni.

Egyébként volt benne valami sztem régen, hogy már korán elkezdték biliztetni a gyerekeket.

Nyilván utáltak pelenkát mosni meg minden. Nekünk is már amint ülni tudtunk, lefekvés előtt és ébredés után bilizés volt a program. Ha véletlenül sikerült vmit alkotni, akkor megdicsértek.

3-an vagyunk testvérek, egyikünk sem volt pelenkás másfél éven túl.

2011. jún. 30. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!