Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsődei fellebbezésbe mit...

Bölcsődei fellebbezésbe mit kell írni?! Most kaptuk meg az elutasító levelet, helyhiányra hivatkozva

Figyelt kérdés
, de nekem életbevágóan fontos hogy bevegyék, senkire nem tudom hagyni, magánbölcsődét meg még teljes fizetésből sem tudjuk finanszírozni. Ha itthon kell maradnom gyes-en a kicsivel, éhen halunk, hitelek vannak :(
2011. jún. 8. 18:10
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt egy minta, igaz ovódai, de a tartalom ugyanaz. Csak ovóda helyett bölcsődét írsz.

[link]

De nem tudom van-e értelme fellebbezni...:( Mert ha nincs hely, akkor nincs. Vagy kiraknak valakit? De azért remélem sikerül valahogy megoldani.

2011. jún. 8. 19:00
 2/9 anonim ***** válasza:
28%

bölcsődébe jelentkezési sorrendben történik a felvétel. 2 éve is ennyi volt a GYES, tudtad, hogy vissza kell menned dolgozni, tudtad, hogy 2 évesen még nem mehet oviba, be kellett volna iratnod, mikor teherbe estél és akkor lett volna esélyed, hogy bejusson.

De egyébként ezt írd meg az önkormányzat szociális irodájának és lehet védelembe veszik és kötelezik a bölcsödét, hogy felvegyék. De még ez sem biztos.

Viszont tanulva az esetből, az ovinak már most állj neki, mert jővőre még a GYES-t sem kapod és rengeteg egyébként dolgozó ember gyerekét utasították el helyhiány miatt.

2011. jún. 8. 20:27
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem ez kevés indok ahhoz, hogy kötelezzék a bölcsit, hogy felvegyék. Szerintem a hosszú várólistáról majdnem minden ember ugyanilyen helyzetben van. Miért tennének kivételt? Tényleg időben be kellett volna iratni.
2011. jún. 8. 20:41
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Off: válaszolni sajna nem tudok neked, csak annyit, hogy szerintem mindenképp fellebbezz, illetve reménykedj abban, hogy nem minden felvett gyerek tart igényt az elhelyezésre.

Pl. én beírattam a gyerkőcöt, de már akkor tudtam, ha összejön a kistesó nem megyek vissza dolgozni. Most kiderült, hogy felvették, a tesónak még híre sincs. Persze nekünk egy biztos pont, és nem fogom már most visszamondani, hogy hátha jön a kistesó még augusztusig, mert ha nem, akkor viszont engem is várnak vissza munkahelyen. Sőt olyanról is hallottam, hogy beíratta a gyerekét, de már akkor tudta, hogy nem fogja beadni bölcsibe. A jelentkezési sorrenden kívül még máshogy nem tudnak dönteni.

Azzal pedig nem értek egyet, hogy miért nem jelentkeztetek előbb, mert nálunk pl. szeptemberben volt a jelentkezés x időponttól és időpontot kellett kérni. Lehet, hogy csak két napon múlt valakinek....

Szóval szurkolok neked, hogy nálatok is sok olyan helyzetű gyerkőc legyen, mint a mienk: tervben van a tesó.

2011. jún. 8. 21:37
 5/9 A kérdező kommentje:

ahol mi lakunk, NINCS RÁ MÓD HOGY ÉVEKKEL KORÁBBAN BEÍRASSAM A GYEREKET A BÖLCSŐDÉBE!!!!! Ha lehetne, megtettem volna elhihetitek! De nem lehet csak az adott év tavaszán! Mindenfelé érdeklődtem már!Az elmúlt időben elég sok minden történt, és nem igazán tudom, mit tehetnék, mert "jó körülmények közt élünk", nem vagyunk jogosultak segélyre vagy ilyesmi, csupán a gyermekem kéne hogy felvegyék! De ha nem teszik, elveszíthetem az állásom, azzal együtt meg a lakást is és mindent!

Kedves Első válaszoló, nagyon köszönöm!

2011. jún. 9. 07:16
 6/9 anonim ***** válasza:

Tényleg nem igaz, hogy mindenhol jelentkezési sorrendben történik a felvétel. Ezért ne essetek neki a kérdezőnek!

Az első válaszoló által becsatolt formanyomtatvány tök jó. Én még annyival egészíteném ki, hogy igenis beleírnám, amit leírtál: "A jelenlegi hiteltörlesztő részleteink, rezsink és az alapvető létfenntartáshoz szükséges kiadásaink mellett két teljes kereset mellett sem tudunk magánbölcsödét vagy babysittert igénybe venni. Nagyszülői segítségre nem számíthatunk, tekintettel arra, hogy mindkét nagyszülői pár vidéken, a lakóhelyünktől x km-re lakik, illetve valamennyien tartós betegségben szenvednek. Amennyiben gyermekünk állami bölcsődei elhelyezését nem sikerül megoldanunk, és nem tudok munkába állni, a havi bevételünk nem fogja fedezni a kiadásainkat, s lakásunkat kénytelenek leszünk értékesíteni. Családunk sajnos anyagilag sem tud bennünket támogatni.

Mellékelten csatolom munkáltatóm szándéknyilatkozatát, hogy 2011. x. hó x. napjától szándékában áll engem teljes munkaidőben foglalkoztatni."

És ha eddig nem adtál be ilyen munkáltatói igazolást, most tedd meg a fellebbezéssel együtt. Nálunk volt olyan, aki e miatt került évközbeni várólistára. Illetve két-három hetente hívd fel a bölcsödevezetőt, s érdeklődj, hogy nincs e véletlenül megüresedett helye (elköltöznek, kistesó születik, évközben vesznek át oviba valakit stb.). Mi is várólistára kerültünk anno, de annyiszor rájártam a vezetőnőre, hogy látta, komolyan gondoljuk, így végül lett helyünk. Nálunk egyébként is augusztusban van "pótfelvételi", így valamennyi helyet még akkora is tartogatnak. Mert ugye vannak hátrányos helyzetűek, akiket "muszáj" felvenni (három vagy többgyerekes szülők, egyedülálló szülő stb. - Hangsúlyozom, nem a kisebbségre gondoltam!).

2011. jún. 9. 09:03
 7/9 anonim ***** válasza:

Lehet tudni, hogy hol laktok helyileg?

Egyébként tényleg az a legjobb ha írsz fellebbezést és folyamatosan érdeklődsz, mert nálunk is év közben ment el sok gyerkőc a bölcsi csoportból oviba vagy szimplán otthon maradtak. Gratulálok a kioktató válaszolóknak, hogy gondolkoztál volna hamarabb! Ez tényleg segít a kérdező problémáját!4 :-/

2011. jún. 9. 09:55
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! :) Az a gond hogy nálunk központilag van tehát nem az adott bölcsöde dönt és több helyet is beírtunk, így azt se tudom hova kéne hogy forduljak, illetve tudom központilag meg van adva egy név. Bp, XIV. kerület
2011. jún. 9. 10:51
 9/9 anonim ***** válasza:

Mindenképp érdemes fellebbezni, mert vannak, akik beíratták, de nem viszik, így a problémákra való tekintettel hátha a tiédet soron kívül felveszik. Én is most kérvényeztem a gyerek soron kívüli felvételét, mert a férjem váratlanul munkanélküli lett. Ne törődj az észosztókkal, itt pótolják az életben elmulasztott leugatásokat; próbáld meg. Nálunk e-mailen is működik (IX. kerület). Nagyon szurkolok.

Amúgy, ha már a nagytudású észosztóknál tartunk, az óvodában életkor és hátrányos helyzet szerint sorolják a gyerekeket, hiába íratja be kétévesen....

2011. jún. 9. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!