2 éves gyereked alszik napközben? Mit tegyek, hogy aludjon?
Figyelt kérdés
Pár hete a fiam egyszerűen nem akar aludni nappal.Eddig még valahogy sikerült is,de két napja már szörnyű a helyzet.Tegnap és ma is 1,5 óra telt el mire nagy nehezen elaludt.Persze az idő nagy részében hisztizett,hogy nem alszik.ősztől bölcsis lesz ezért sem szeretném ,ha leszokna a nappali alvásról.2011. jún. 8. 15:36
1/8 anonim válasza:
szerintem ha biztonságos a szoba berendezése, egyszerűen sötétíts be, dőlj le te magad picit pihenni, előbb-utóbb oda fog bújni melléd, mert ő még elég picurka ahhoz, hogy önálló külön programokat találjon ki ahelyett, hogy követné a példádat, szerintem játszd el ezt egy hétig. Ha nem akar aludni az sem akkora tragédia, hiszen a bölcsődében egy adott időben az összes gyermeket lefektetik aludni, vagy pihenni, nem lesz ebből probléma, mert a picik utánozzák egymást, nem akarnak kitűnni a tömegből ezért alkalmazkodnak a szabályokhoz (legalábbis a 2-3 éves korosztály). Vannak olyan gyerekek a bölcsiben akik a szüleik szerint folyamatos figyelmet igényelnek, mert nem esznek, nem alszanak, nem játszanak, nem......stb, aztán csak tátják a szájukat amikor kiderül, hogy nincs semmiféle gond vele a közösségben. Ne feledd a közösség formálhatja a kicsi viselkedését is. Szóval ne aggódj ezen, a lényeg tulajdonképpen ez. Lehet, hogy csak átmeneti felfedezős korszakába lépett, és van is energiája egy ideig ezt csinálni alvás helyett, de előbb-utóbb nem éri utol magát a pihenés-szintje és aludni fog, ha meg nem - mondom - akkor sincs gond a bölcsi miatt ezzel. (egy bölcsis dajka)
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!Úgy csinálom ahogy írtad.Leengedem a redőnyt és lefekszem az ágyra.Egy darabig el is van,de amikor megunja akkor jön a hiszti.
Csak az az érdekes,hogy ezután alszik 2-3 órát is.
2011. jún. 8. 16:00
3/8 A kérdező kommentje:
Most látom,hogy bölcsis dajka vagy :)Lenne még egy kérdésem a bölcsödei beszoktatással kapcsolatban,ha nem gond.Szerinted 1 hét alatt be lehet szokni a bölcsibe?Sajnos csak ennyi idő lesz rá és az is úgy,hogy közben hétvége van.
2011. jún. 8. 16:05
4/8 anonim válasza:
alvással kapcsolatban: délelőtt van levegőn, szaladgál, mozog, motorozik, biciklizik, sétál? mikor kel reggel? lehet, hogy későn kel, ezért nem fáradt még ebéd után.
5/8 A kérdező kommentje:
Reggel 7-kor kel.Délelőtt kb.3 órát vagyunk levegőn.Játszótér,motorozás stb.Ennél jobban nem tudom lefárasztani :)
2011. jún. 9. 15:45
6/8 anonim válasza:
szerintem elegendő az egy hét, az enyém a negyedik napon szinte várta, hogy a sok gyerek meg a játékhoz tudjunk menni, de ez egyén függő, ha nem túl szorongó akkor biztos hogy elég lesz az egy hét. A fő baj akkor jött elő amikor neki mondjuk fáradtabb napja volt és "kiderült", hogy oda menni "kell" ha van kedve ha nincs, de ez nem a beszoktatós héten jött elő.jól tennéd ha már most időnként el-eljárnátok több gyerek közé, mondjuk valami játszóház és egyéb félébe, ahol persze hagyod önállóan mozogni közöttük, nem te játszol vele főleg...
7/8 anonim válasza:
akkor sztem próbáld ki egyszer, hogy telik a nap alvás nélkül. ha tényleg azon kevesek közé tartozik a kisfiad, aki már nem igényli az alvást, akkor jól ellesz estig, akkor nem kell kínlódni... De tapasztalatom szerint a gyerekeknek korszakaik vannak, lehet, hogy később újra visszatér az alváshoz.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Próbáltam már úgy is,hogy nem aludt,de délutántól nyűgös lett.Szóval az alvásra csak szüksége lenne.
2011. jún. 15. 14:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!